- Filmdagbok

Utdrag frå DVDarkivet

22. august 2002 blei eg medlem av forumet til DVDarkivet, ei norsk filmside som levde frå 1998 til august 2010. I løpet av den tida skreiv eg nokre hundre foruminnlegg. Mesteparten er tapt, men noko er teke vare på via Wayback Machine. I dette innlegget har eg samla rubbel og bit over det eg har komme over. Titlane er namna på forumtrådane, teksten under er mitt eller mine innlegg i den nemnte tråden, teke ut av samanheng.

Beste musikk DVD-er?

Diggar The Doors 30th Anniversary DVDen, inneholder den vanvittig bra konserten fra "Hollywood Bowl", pluss en del annet ekstra, musikkvideoer og tv-opptak og annet live materiale. Ellers er Beastie Boys DVDen ganske bra, likevel om jeg savner noen musikkvideoer der. Skulle gjerne hatt Weird Al Live DVDen også, har hørt den er bra =)

Spielberg tar opp tråden etter Taken

Høyres bra ut. Likte Taken. Ein perfekt blanding drama og sci-fi. Håpa TV-serien Invasion kjem til Norge snart.

KOMMENTARER TIL: The Iron Giant

Overrasket. Såg nettopp denne filmen, som utviklet seg til noe helt annet enn jeg hadde tenkt til.. Var helt grei og ganske morsom, med innslag av noen få typisk amerikansk familifilm klisjeer. Og så den typiske; kan-ikke-redde-verden-fordi-en-person-kan-dø... Men når roboten forvandlet seg til en krigsmaskin og helvete brøt løs trakk jeg meg djupt tilbake i godstolen og storkoste meg skikkeleg.. en slik vendig hadde jeg faktisk aldri tenkt meg i en slik tegnefilm. Anbefales på det sterkeste, men jeg vil ikke gi filmen full på på "film".. Ellers var lyden kraftfull og bildekvaliteten ganske god. Har ikke fått sett på ekstra enda..

KOMMENTARER TIL: Nurse Betty

Bra. Såg denne filmen på NRK i går (21.mars 2004) og sitter igjen med et godt inntrykk. Synes Chris Rock bl.a. gjør en bra rolle, er jo mer vandt med å se han som ren morsommann. Reneé Zellweger spiller uskyldig på en overbevisende måte. Ganske morsom film, en både sort og "hvit" komedie. Anbefales.

KOMMENTARER TIL: Hero

Er enig i at CTHD ble litt for lang på DVD, men ellers er en kjempefilm. Er også enig i at Hero er betre og mer spenningsfylt, men har bare sett den en gang hittil på DVD. Skal kjøpe den selv, men har ikke funnet den på Play enda.

KOMMENTARER TIL: Kanonball

Det einaste som var morsomt i filmen bar rollefiguren til Ben Stiller. Alt anna var oppbrukt, resirkulert, og dårleg materiale.

KOMMENTARER TIL: Blueberry: 2 Disc Edition

For spesielt interesserte Som Terje skriv, så vil eg sei meg enig. Trur dette er ein film for dei spesielt interesserte. Den blei etter min smak litt kjedeleg i lengden. Kan også nevne at filmen også er kjent under navnet Renegade.

KOMMENTARER TIL: American Pie

1 2 3. Er en av de beste ungdomskomediene jeg har sett noen gang. Eneste som jeg faktisk også har kjøpt. Toeren kommer ganske close, men American Pie 3 - The Wedding) må sies å havne på hylla sammen med veldig mange andre oppfølger-flopper.

KOMMENTARER TIL: Ondskapens Hotell

Filmen fortjener fullt ut nieren den fikk av DVDarkivet. Er veldig god, men kunne gjerne vært skumlere. Så sitter jeg da med spørsmål om både det ene og det andre, som jeg gjorde etter 2001: A Space Odyssey og Eyes Wide Shut.

Seneste Innkjøp

Fikk Ondskapens hotell, A clockwork orange og Barry Lyndon i posten i dag fra Platekompaniet. Tilbudsvarer (100kr per stk). Fikk Psycho og The Exorcist directors cut fra Play i går. Har bestilt: Love Hina Volume 6, Perfect Blue, Once Upon A Time in China Triology. Den siste har jeg hatt litt problem med, men Play sendte en ny pakke som jeg håper vil nå fram til meg.

Hvilken film så du idag ?

Har en liten privat blog som jeg bruker å notere ned filmene jeg har sett i. Min egen vurdering av filmen(e) er ikke noe saklig for andre, kun min egen lille oppsummering av filmen(e). Dessuten legger jeg til hvilke filmer jeg kjøper, sånn at jeg kan se tilbake på det etter hvert. Har kun hatt bloggen siden mars. Bloggen inneholder: - Tittel (årstal) [som linker til filmen på imdb] - User rating [fra imdb] - Min vurdering [privat greie].

Jess, Vampire Circus var mye mye betre enn Twins of Evil. Men stort sett var begge filmene møkk, har sett gamle filmer som får til blod og flammer mye betre enn det crappet der. Og for å legge til på slutten så skrev jeg at det var min vurdering og at det ikke var noe saklig for andre, det er ikke en annmeldelse av filmene.

Joda, gav filmene ein god sjans, i og med at jeg kjøpte de, skal ikkje klage på det. Må vel også si at jeg la merke til skuespillerene, men ikke akkurat pga. storslagen prestasjon. MEN, jeg kan trygt si at jeg har sett meget verre både på lerret og skjerm.

Og det er klart jeg må hakke ned på de effektene. I en film vampyrfilm vil jeg si blodet og de effektene spiller en veldig sentral rolle. Andre effekter som (nå snakker jeg om Twins of Evil her) når Count Karnstein var drept og raskt ble om til støv kan jeg heller forstå, og har ingen problem med å godta at er litt shabby. Noe slikt hadde jo blitt laget på data i dag og blitt kanskje (merk kanskje) litt for perfekt. Det morsomme med akkurat denne seansen er at den er klippet feil og man merker tydelig et "rykk" i kamera midt inni. Men nå beveger vi oss off topic her, skulle kanskje heller st artet en tråd om Hammer-filmer.

Seriøst Tveiten, ble du virkelig skremt av de Hammer-filmene, det var jo ikke litt skumle engang!! Grunnen til at jeg kjøpte de filmene var for å bli skremt, men dengang ei...

Smak og behag gjelder alt... Selv hadde jeg ingenting imot playboy-jentene i Twins of Evil. :

Beste Julefilm

Husker at når jeg såg "The Grinch" i november i fjor så fikk jeg en god julestemning,men er ikke den beste filmen jeg har sett.

during i min DVD spiller

har du den billige lille mustek dvd-spilleren? den hadde ihvertfall jeg problemer med, den rista og ville ikke alltid lese platene. ellers har jeg ingen gode forslag

DVD Strax (dvdstrax.com)

Bra utvalg, stive prisar. Kjøpte ein del DVDar her for ei stund sidan. Tykkte prisen var ganske stiv. Men dei har og bra pris på enkelte utgivelsar i forhold til andre butikkar. Grunnen til at eg brukte DVDStrax var pga eg faktisk ikkje fann DVDane eg var på jakt etter hjå nokon andre eg kunne tenke meg å handle hjå. DVDStrax er på ein måte min siste utveg når det gjeld kjøp.

Platekompaniet

Litt dyre, bra levering. Har opplevd at Platekompaniet sender filmane ganske fort. Prisane er i mine auge ganske stive, spes. på større boksar.

Battle Royale (2000)

Herlig. Fantastisk film, åpenbart en av de betre filmene jeg har sett på lenge. Satt målløs og kjedet meg ikke et øyeblikk gjennom hele filmen, ikke et sekund, som er utrolig til meg å være på en film som er såpass lang. Takeshi "Beat" Kitano passer perfekt i rollen som Kitano. Har sett Brother før, der han også spiller en leder-type.. så dette var fine greier. Handlingen er som sagt kjempe, bilde og lyden tenkte jeg ikke mye over, noe som understreker at filmen er bra. Så må jeg legge til på slutten at Aki Maeda var finfin i filmen ;)

Hvordan ser dvd hyllen(e) dine ut?

Så var det på tide å syne frem min minimale dvd-samling i bilder (utgått: http://home.online.no/~one2/dvdhylle/index.htm).

Samler og samler... er slikt som samler seg opp av seg selv det der.. Må sies at det der er bare en tredjedel av pocketene, resten var det ikke skikkelig plass til..

Flotte bilder, fikk virkelig lyst på den boksen jeg også nå. Har Fist of fury, Big boss og Game of death i SME utgaver, dubbet, dårlig bilde og lyd. Er ikke verdt hylleplassen sin det grann..

Quote: Henrik skrev den 2003-09-09 20:24 (utgått: http://home.c2i.net/hono/dvdhylle.jpg).

Du har samme tapet og samme farge på tapeten som jeg har på rommet mitt.

Har ikke bilde av dvd-hylla enda, men skal fikse det så snart jeg har fått en skikkelig samling!

Playstation 2 m.m. til salgs

Playstation 2 m/vanlig PS2 kontroll (samme greia som i pakken når jeg kjøpte den), GTA Vice City (pen spillt), Minnebrikke PS2. Var kjøpt når GTA Vice City kom ut for snart et år siden. Har brukt den nesten bare til det spillet, og litt til andre spill som jeg har lånt. Har også vært brukt til DVD. Stort sett lite brukt og i veldig god stand. Alt-I-Ett Selges for minst 1500,- Ta kontakt på epost: ness@portalen.no

RSS-feed av nyhetene

Takker for initiativet, hadde nesten tenkt å spørre om RSS snart. Hadde både nyheiter og omtaler komme som feed så hadde det vore topp.
[addsig]

PLASMAJUNGEL

Ibizaonice: Kan ikkje LG friste med verdens største serieproduserte plasmaskjerm på 71"?

Såg ei annonse i DVD & Hjemmekino.Trur likevel ikkje den er komme på marknaden endå, finne den ikkje via LGE (nordic.lge.com)

Apple iPod Mini vs. Creative Zen Touch

Har aldri hatt problem med at iPod har hengt seg opp.

Kan nemne at du no får iPod med fargeskjerm og bildefunksjon. Viss det spelar nokon rolle. Har sjølv 2. generasjons og er kjempefornøgd med den. Batteritiden er kanskje ikkje den beste, men det er forbetra i nyare generasjonar.

Men les testar, for guds skyld. Eg har aldri prøvd Zen. Men er hekta på rullehjulet til iPod Smile

Keyzer skrev: Eneste aberet kan være dårlig batterikapasitet. 12 timer (8 for Ipod mini) er en del dårligere enn hva en del andre produsenter kan tilby, så hvis man skal være uten strøm i noen dager er ikke Ipoden tingen.

Det problemt kan snart vere løyst, for etter det eg har lese så kjem det snart ein solcelledreven batterioppladar til iPod (mediamac.dk). Så sant det ikkje er overskya (noko som det desverre er ein del). Berre ein liten off-topic sak... orsak.

Prix: Starmedia 20"

Såg i eit reklame denne Starmedia 20" til 4000kr. Er interessert i om nokon veit om denne TVen er bra i forhold til bilde, pris, funksjonar til å vere 20" og koste dette.
Rett nok i at ikkje var nokon test, men med dei opplysningane som er oppgitt der så trenge vel ikkje den som i heile tatt har litt peiling noko test. Takker for linken (som eg fann sjølv ikkje lenge før den kom ut her).

Sliter med Windows Service Pack 2

Hardware.no sitt forum er vel ein av dei beste plassane til å sjekke opp slike problem Smile Lykke til, stromberg.

Hjeeeeeeeeeelp!!!!!!

Kva med å legge nokon konvoluttar under treet, med ein fin beskrivelse at pakken kjem seinare pga treig julepost.. Confused

God Jul

God jul frå denne kanten og, i tilfelle eg ikkje kjem innpå her i morgon.

Hvem er vi

Asbjørn. 19. Sogndal.

Kor mykje trur dikka...

På Platekomp. kosta den 799,- . Så er den i perfekt stand, noko eg reknar med hjå ein hardbarka dvdentusiast, så kan du om du er heldig få solgt den for 600? Eller meir.. verdt å prøve.

Komprimere bilder

Å fikse oppløysinga på bilde på pcen kan du gjere i mange program, som Adobe Photoshop, Paint Shop Pro, ACD See, IrfanView. Og å ordne størrelsen (kvalitetsmessig), så går det an i samme programma. Pluss sikker mange andre gratisprogram. Ta ein titt på denne Image Editing (download.com).

Problemer med Internet

Kanskje spyware som har kødda til noko? AdAware, Spybot kan hjelpe til der. Viss ikkje det er problemet, har du prøvd å slette internettoppkoplinga og lagt til ei ny? Har ingen gode forslag sett bort frå dette.. Neutral

Vil anbefale deg å køyre nokon adaware/antispyware program før du fortsetter, er ikkje anbefalt å berre bytte nettlesar utan å løyse problemet først.

Men når du har fjerna rusket bør du sjekke ut i det minste, ein annan nettlesar. Einaste gongene eg får dritt på maskina er når folk på besøk av vane brukar IE.

Godt nytt år! :D

Godt nytt år, måtte økonomien være med dere!

plasma til ca 20.000. noen forslag?

Har hørt at plasma ikke er bra til tv-spill og databruk, fordi bildet kan brenne seg fast, stemmer dette? Viss det gjør det, så er det jo en ting som er verdt å legge merke til..

Hvor laster jeg ned film trailere??

Denne sida har som tittelen seier, Fan Made Trailers (fanmadetrailers.com).

Betaling på nett, gebyrer

Er ikkje slik i Skandiabanken. Viss det var det du lurte på, om det var slik i andre bankar. Eller var det berre for andre kundar i Postbanken du stillte spørsmålet til?

IMDb Bottom 100

Har sett rundt 6 stk... Den som låg på 2. plass f.eks. SuperBabies: Baby Geniuses 2 (2004) - f***, den var dårleg!

Film-ting?...

Når eg har vore innom Avalon i Trondheim har eg sett forskjellige figurar og ting som du kallar det. Trur dei har ein del av dette på heimesida si (avalon.no) og. Meina å hugse å ha sett bl.a. Kill Bill karkaterar i minifigurar der. Outland er vel nokolunde samme type butikk om eg ikkje teke feil, men nettsida deira er ikkje av dei beste.

Dvergar som detter...

Kan ikkje hugse nokon spesielle, men det er jo ein dverg i Austin Powers, kanskje han har spelt i nokon filmar der han dett..

DVDfilmer selges

Alle titlene går for 60kr. Bad Boy, Desperate Measures, Donnie Brasco, Green Dragon, Hard Rain, Kiss of the Dragon, Poolhall Junkies, Seven Years In Tibet ,Smallville og The Legend of Bagger Vance.

Hjelp meg! lyst på en bærbar pc.

Såg litt på Elitegroups bærbare når eg skulle ha meg ny i august 2004. Men høyrte ein del var misfornøyd med dei forskjellige modellane via Hardware forumet.

Så eg enda opp med ein Netshop Notebook 1557. Dei har visstnok kampanje på nokon greier for tiden link. Her er link direkte til bærbare sida deira: link. Eg er veldig fornøgd med min, har ingen ting å klage på til no. Du kan lese ein del testar av bærbare på Hardware (hardware.no). Tidlegare Barbara (barbara.no) har flytta sidene sine til Hardware.

Ta og bryet med å søke etter dei forskjellige maskinene i forumet til hardware. Kan vere lurt å sjå kva problem ev. kan ha hatt.[/url]

Den nye designen er grusom

Det er kjempe at det er nytt forum, og dei små endringane som kom med designet er berre fine. Sida burde eigentleg bli fiksa på for å stemme meir med forumet. Men det er innholdet som er det viktigaste.

Eg ville aldri gått tilbake til det gamle, ikkje om det gjekk an ein gong.

Nyhetsoppdatering

Har ikkje tenkt over saken generelt, men dette er ein fin ting. Har lese dei fleste av desse nyheitene sjølv utan å tenkt over at det ikkje har noko med DVD å gjere. Keep it coming.

Samfunds Perspektivering

Tenker du på hva dvd har hatt å si for bruken av film til å samles sosialt? Det at en økning i antall hjemmekinoer og privatpersoner som går mer over til å se film hjemme er positivt/negativt for samfunnet?

Viss det er noe i den dur, så må jeg si at etter jeg fikk dvdspiller, så har jeg nok sett mer filmer alene, og går mindre på kino. Noe som i sitt tilfelle kanskje ikke er det mest heldige, viss dette blir en trend på det generelle plan. Men nå skal ikke jeg si noe mer om dette som jeg egentlig ikke har peiling på.

Blog

Det siste året har snakket om blogger teke heilt av, likevel om fenomenet har eksistert ei god stund. Så for min del så gjorde eg det som mange andre, skaffa meg ein blog. Så er spørsmålet, er bruken av blog blitt så stor som at over halvparten av dvdarkivets brukara har det? I mitt tilfelle, som nerd på ein skala frå 0-100 ligg på 45 iflg. testen som blir opplyst om i tråden til Director, Nerd Test. Så har eg to stk blog. Ein til filmjournalføring, og ein til TVseries Very Happy Har folk her noko freshe linka til bloggane sine? =)

Tenkte å sitere Wikipedia her, men legger heller ut ein link, ettersom det blir betre å lese om blogg på Wikipedia (wikipedia.org).

Taxi driver 2

Kan bli interessant. Generelt imot oppfølgarar. Men De Niro og Scorcese er jo ein fin kombinasjon.

film bøker

ozzi skrev: Er noen av de bøkene dere har nevnt opp kommet på norsk?

"1001 filmer du må se før du dør" er på norsk.

Frode skrev: Først og fremst 1001 Filmer du må se før du dør, som jeg faktisk har både på originalspråket engelsk og på norsk.

Det nevner forsåvidt Frode, Smile

Svensk tv serie..

Darco skrev: Har absolutt ikkje peiling, men i eit forsøk på å væra hjelpsom....
Sjätte Dagen kanskje? Er fra '99, so er ikkje sikker på om det kvalifiserar som ganske lang stund, men...

Jepp. Det er nok Sjätte Dagen.

Nerd Test

Hei Frode, joiner gjengen.. f! 45 her mao. Somewhat nerdy. I mean face it, you are nerdier than about half the test takers. Såg spørsmåla og håpte på at dette gjekk til helvete, men den gang ei. 45 er litt for høgt.

Bør jeg boikotte den nasjonale prøven i morgen?

Nasjonale prøver er tull og tøys. Hadde aldri slikt eg. Vi klarte oss fint uten. Plusplus.. Min stemme blir ja, boikott.

Angående levering

Kan jo hende nokon av pakkane blir kontrollert av tollen og kjem seinare av den grunn? Bestilte også Donnie Darko først av 3 stk, men fekk den sist. Så lura eg og på om dei sender frå forskjellige stader i England og. Kanskje nokon veit dette betre enn meg. =)

Hvordan ser dvd hyllen(e) dine ut?

Psykret: Kva boks med The Godfather er det du har?

The O.C sesong 1

Lampard skrev: Noen av høydepunktene på soundtraklista er: ...Joseph Arthur - Honey And the moon ...

God sang, ja...

Hvordan bli en skribent på arkivet

Synest at DVDarkivet kommer med veldig få nyheter på hovedsiden. I dag, 23.mars, er det 11 dager siden forrige nyhet. Skulle ikke være et problem å komme med flere nyheter der? Trenger DVDarkivet nyhetsskribenter? Skjønner at en ikke kan pøse på med alt av nyheter som kommer ut, men kunne ha kommet en nyhet hver dag minst.

Oban: Ja, kunne vel tatt meg såpass mye tid til å starte en tråd, men er fornøyd med det innlegget mitt førte til uansett. 5 nye nyheter på hovedsiden i dag er mer enn jeg hadde forventet. Er sant at siden virker mer oppdatert og attraktiv med oftere oppdaterte nyheter.

The Godfather

Fantastiske filmer, helst part 1 og 2. Noen sier part 3 er undervurdert, kan ikke akkurat si jeg deler det synet. Det er en dårlig film i denne sammenhengen og passer ikke inn sammen med det to andre filmene.

Liker part 2 best, ettersom den tar for seg også historien om da Don Vito kom til Amerika. Men part 1 ligger ganske close.

Dette var mitt syn på triologien. Vet mange liker part 3 godt også...

StarWars4-6 Vs. LOTR trioliogy?

Helt enig med mira, kan ikke sammenligne disse filmene. Jeg er stor fan av Gudfaren, Star Wars og Lord of the Rings. Og kunne ikke levd uten noen av de.. Gleder meg til Star Wars 4-6 kommer i samleboks..

Hva med?

I opera så bruker jeg wand, da trenger jeg bare trykke ned høyreknappen på musa og dra musa noen få millimeter til høyre, så er jeg innlogga.

Nyhetene på hovedsiden

Ja, det går nesten rundt for meg her.. Flotte greier! Takker for nyhetene..

Oppdatering av nettbutikker

Kunne jeg forslått en oppdatering av Nettbutikker, der bl.a. Platekompaniet ble lagt til? Ser at Amazon er der, og de selger jo mer enn bare DVDer. Så da hadde Platekompaniet kanskje også kunne kommet der?

Hadde flere forslag også, men har fått hjerneteppe akkurat nå. Eneste jeg hugser er en side som begynner på O, og der O-en ser ut som nettleseren Opera sin O. Skal komme tilbake til det..

kjøp og salg

Eit anna forslag til salgstrådane er at istaden for at folk som legg ut ei liste i tråden legge inn eit nytt innlegg etter ei stund med ei oppdatert liste, heller brukar "edit" funksjonen og oppdatera salgslista i første post.

Skulle vore ein "sticky post" på den delen av forumet med rettleiing til korleis ein skal sette opp kjøps- og salgstrådar.

Nick (Kallenavn)

ness fordi det er etternamnet mitt

Hvor mye ekstra matriale ser du?

Ser ekstramateriale som musikkvideoer, dokumentarer og slettede scener. Bildegalleri går eg som regel kjapt igjennom, men studera ikkje akkurat... Filmtrailera frå gamle filmar er eit must, som ofte ganske morsomme. Kommentatorspor hoppa eg over.. Men reine intervju finne eg til dels ganske kjedeleg.

Veronica Mars

Vil varmt anbefale Veronica Mars. Ein serie som for tiden går på UPN. Sammendrag på TV Tome. Mange vil sammenligne Veronica Mars med Chloe Sullivan frå Smallville, og likevel om det kanskje er nokon få likheiter så vil eg ikkje sei at eg tenker at den eine er den andre når eg ser på Smallville eller Veronica Mars.

Beste komiserier

That 70s Show er vel ute på DVD, viss den serien fell i smak. Men det går jo ein del på TV for tiden av det.

BitTorrent

BitLord (bitlord.com) er eit greitt alternativ med innebyd søkefunksjon. Pass på å ikkje laste ned lisensiert materiale, det er jo som alle veit ulovleg.. .. ..

tv serien Lost

Har også sett dei 11 hittil sendte episodane. Og kan varmt anbefale alle å starte med serien når den kjem på TV Norge. Har alltid hatt smaken for "stranda på ei øde øy" plottet (ja, bortsett frå Gillians Island iallfall). Så det er vel hovedgrunnen til at eg har sett serien.

Neste episode kjem den 5. januar. og har namnet: Whatever the Case May Be. Lost Episode Guide @ TV Tome

Btw, trur serien går på britisk TV, og at det er der serien kjem ut først. Meinar å ha høyrt noko om det.

play og kort

Veit ikkje om dette er nokon grunn, men står iallfall noken greier om to forskjellige Electron typar her: ekstern link

Hva fikk du under juletreet idag?

Eg henta pakkane som mor og far har kjøpt, og gjennom ein av pakkane til meg kunne eg skimte forma av ei veldig tjukk bok. Og den einaste veldig tjukke boka eg ønska meg er 1001 filmer du må se før du dør. Så då er også nyttårforsettet mitt klart, det er å sjå så mange av filmane frå boka som mogleg. Smile

Komprimere bilder

Å fikse oppløysinga på bilde på pcen kan du gjere i mange program, som Adobe Photoshop, Paint Shop Pro, ACD See, IrfanView.

Og å ordne størrelsen (kvalitetsmessig), så går det an i samme programma.

Pluss sikker mange andre gratisprogram. Ta ein titt på Image Editing (download.com).

Hvilken nettleser bruker du?

Opera her og, ser ut til at det er ein del nordmenn som brukar det etter kvart.. 8 beta her btw..

Oppskrytte skrekkfilmer

Director skrev: THE RING THE RING THE RING THE RING THE RING THE RING THE RING THE RING THE RING THE RING!!!!

Har du sett den engelske? Den japanske er jo skikkeleg god. Etter min smak så.

Din Avatar?

Meg sjølv i "bilistsolbriller" og cap. Solbrillene tilhøyrer Fabio, ein kompis fra Italia. Og capen hugsa eg ikkje kven sin var, men er ein dansk Lions cap. Bildet er tatt på ein buss på Autobah i Tyskland. Grunnen til at det er avataren min, er fordi den låg ganske bra tilgjengeleg når eg skulle finne noko som passa til avatar på pcen. =)

Reklame på dvd

Foretrekk reklamen på ei eiga broskyre i coveret, som eg kan kaste i søppelkorga. Einaste reklamen på sjølve dvden, viss det i heile tatt må vere med noko, er trailera, som nevnt over, under special features.

Ukjente filmer som kan anbefales.

So Close (Chik yeung tin sai), The Killer (Die xue shuang xiong), Battle Royale (Batoru rowaiaru) - gleder meg til å se oppfølgeren og Perfect Blue (1997, anime). Er nok flere, men disse var de jeg kom på i farten.

Elendige filmer

De gamle splatter og grøsserene som Dawn of the Dead og Bad Taste er skikkelig råtne etter min smak. Planet of the Apes (1. og siste) er så teite at de er morsomme. Children of the Corn er etter Dawn of the Dead de dårligeste filmkjøpa jeg har gjort. Så nå er de solgt igjen. Pearl Harbour er ikke verdens beste. Charlies Angels og andre filmer i den sjangeren, som f.eks. de nyeste James Bond filmene er litt vel overdrevne etter min smak.

Slipper Terminator boksen fra play gjennom tollen?

Har jeg skjønt dette rett så får du aldri filmen til over 200kr dersom den blir stoppet? Du får ikke sendt den videre med noen ekstra kostnader frå posten/tollen?

Var det jeg tenkte. Men så vart jeg litt skeptisk plutselig, men det må ha vært fordi jeg halvsover når jeg leser gjennom her..

Hvor lang tid tar det ca. frå Play når pakken er innom tollen? Noen som har erfaringer med det?

Kill-Bill

I et intervju sa Tarantino at han mislikte spesialeffekter (aftenposten.no) og ikke hadde brukt det. Betyr det han sier i artikkelen at når de i filmen hopper rundt unaturlig og fekter og slikt så er det bare brukt tau som de henger i?

¤ Great World Cinema Directors ¤

Kubrick sin A Clockwork Orange må sies å være en klassiker, Dr. Strangelove også for den del.

Kinotrailer til Return of the King ute NÅ

Har ikke sett traileren, for jeg gjør det slik at jeg ikke skal vite noe om filmen før jeg ser den på kino. Har gjort slik med de to andre. Kanskje litt anti ifølge noen. Men har opplevd at trailere har ødelagt gleden til noen filmer. Og jeg vet at Return of the King blir bra, så da er det ikke vits å se traileren for å sjekke det ut. Gleder meg

Hev tollgrensa !!!

Ser det er noen dager siden denne tråden var oppe. Alle sammen må skrive seg opp på Hev tollgrensa (hevtollgrensa.no).

Ja, da er høsten her der :-)

Gleder meg til: Sopranos - sesong 4, LOTR - Two Towers - extended edition, + sikkert noe annet som jeg har glemt i farten.

Dawn of the Dead (remake)

Gleder meg. Likte aldri helt originalen, pga kvaliteten og effektene. Men denne kan bli bra. (Eller en stor remake-flopp)

Årets DVD!!

En av de betre kjøpene jeg har gjort er Tenacious D - Complete Masterworks

Donnie Darko - mesterverk

Finfin film ja. Har sett den 3 ganger til nå. Og har ikke fått kjøpt den enda.

komedier med god handling

"Den fabelaktige Amelie fra Montrematre" er en veldig bra film, som inneholder ganske mange sprø og morsomme ting. Såg nå at du skrev at det vare rene komedier du ville ha. Får vel rette litt å få med at dette er ifølge IMDB: "Comedy / Drama / Romance". Kan ta med at "Van The Man" (eller "Van Wilder") er en veldig bra komedie!

Catwoman

Har aldri hatt noe forhold til kattekvinnen, bortsett fra Åpen Post. Er litt for ung til det. Men det kostymet ser helt korka ut, som andre så godt har skrevet her..

Planet Of The Apes: TV-series

Ser at det er forskjell på regissør på sone1 og sone2, og at Charlton Heston er med i sone1, men ikke i sone2. Men Roddy McDowall er med i begge. Og de er begge laget i 1974. Er det egentlig noen forskjell på disse to? Eller er det bare DVDstrax som har dårlig informasjon på de.

Diskusjonsforum eller dagbok ?

(mening) Selv synest jeg det er interessant å lese om hva andre driver med, eller hvilke filmer de kjøper.

(spørsmål) Er vel andre som gjør det og, det er jo naturlig å være nysgjerrig, ikke sant?

(svar) Til spørsmålet om jorden er rund, svarer jeg enkelt å greit The world is not a perfect sphere.

Med andre ord: Folk må få skrive hva de vil så lenge de ikke bryter forumets regler.

Anime filmer

Er interessert i å høre hva anime-fansen der ut har å anbefale av bra filmer, hvilke serier som er bra. Hvilke sjanger dere foretrekker, og kanskje noen ideer om manga-serier som er bra som tegneserie. Er egentlig ganske ny selv på manga og anime, ettersom jeg ikke fikk øynene opp for det før i sommer da jeg kjøpte Macross Plus, og ette Manga Mania begynte å komme ut (norske bladet) fattet jeg mer interesse for det, og har skaffet meg Love Hina serien. Har også planer om Chobits, som jeg har lest tegneserien og sett en episode av..

Så Akira i går, og likte den veldig bra!! Anbefaler den videre.. Så Kiki's Delivery Service i dag, en ganske annerledes film, men likte den godt den og, en helt annen stemning enn i lignende Disney-filmer... Positivt ment. Anbefaler den også.. Kan nesten ikke forestille meg en fortsettelse til sesong 1. Bortsett fra at jeg kunne tenke meg at Chidori og Sagara ble i lag Men nå som Gauln er borte.. ville bare bli rart å sette inn en ny person i en slik rolle...

So Close

Vil bare anbefale denne filmen (So Close), som på original heter Chik yeung tin sai (fra 2002). Handler om to søstre som er hit(wo)men i Hong Kong, historien er på en måte typisk. Ene søsteren vil ut av det, den andre er lei av å bli styrt av den andre. Men jeg skal ikke si så mye mer om handlingen. Filmen er actionfyllt og består til tider av litt overdrevne effekter som man ofte ser i slåssfilmer fra den kanten, men det er av god kvalitet. Skuespillerene, i hovedsak de to søstrene og en etterforsker-dame, skal ha ros for en god film. Vicki Zhao (Zhao Wei) og Karen Mok har bl.a. vært med i Shaolin Soccer, Qi Shu har bl.a. spilt i The Transporter av Luc Besson....

-Gettho filmer-

Støtter Ibizaonice når det gjelder New Jack City.