28 Weeks Later

2007 / Film
22. juli 2007
3/5

Verken Danny Boyle eller Cillian Murphy, regissør og hovedrolle fra 28 Days Later… er på plass, men historien om et virusinfisert Britannia lever videre.

Oppfølgeren til suksessen fra 2002 handler om en gradvis oppbygging av London, med kontrollert tilflytting av tidligere flyktningar. Militære har rimelig god kontroll fram til verdens dummaste menneske kommer og ødelegger alt. Jeg har ingenting i mot menneske som feila, det er jo en del av det å være menneske. Men menneske som bevisst går i mot all logikk og set tusenvis, etter hvert flere, i fare, fordi dei har o' så sterke følelser for et medmenneske, det er bare irriterende.

Heldigvis er ikke dette anna enn grunnlaget for 28 Days Later… Hm? Det burde ha vært katastrofalt nok! Men med musikken adoptert fra forrige film i en av dei mest brutale massemordscenene sett på en stund, gir solid dytt i ryggen. I en film som kunne ha blitt så mye mer, men renn vekk i at alt skal være så grotesk og dum.

Jeg har ikke misforstått filmen, og skjønnar at den sikkert skal være som den er. Men 28 Weeks Later havner blant så mange andre virusinfisert/zombie filmer som 28 Days Later… klarte å skille seg i fra. Om jeg ikke har overvurdet sistnemnte? Alt drukar her i hysteriet, grafsinga, skrikinga og avtrekkarglade soldatar (rett nok på ordre).

28 Weeks Later 2007 plakat - Filmdagbok