A December Bride

2016 / Film
11. desember 2016
3/5

A December Bride er en romantisk komedie og julefilm som kom ut i 2016. Regissøren bak filmen er David Winning.

Dette er en film fra Hallmark som er en del av mitt lille prosjekt med å sjå julefilmar i førjulstida. Valget falt på denne av ren tilfeldighet og tilgjengelighet, foruten at det er en Hallmark-film. Både skuespillere og regissør var for meg ukjent i forkant av at jeg så filmen.

A December Bride handler om en ung kvinne, Layla, som alltid har hatt en drøm om å gifte seg i desember. Drømmen er i ferd med å briste, da hun ble dumpet et år i forveien, og nå blir invitert til eks-forlovedens bryllup. Han skal gifte seg med hennes kusine. I mangel på date går hun i lag med en felles bekjent av paret. Og til alles overraskelse annonserer de at de er forlovet.

Dette er en glatt og overfladisk film, hvor budsjettet har vært akkurat stort nok til at det går an. Det er overdådig julepynting som skal bidra til julestemning her, ikke snø, hygge eller heller familie. Men så handler filmen delvis om å pynte et hus, så det går vel greit.

David Winning har gjort en helt grei jobb, tror jeg, med dette. Han har ikke hentet ut alt av sine skuespillere, men filmen henger passe godt sammen. Jeg er nok preget av å ha sett mange Hallmark-filmer siste tiden, så vurderingen min må sees i lys av dette.

Skuespillerne er en komisk greie i A December Bride. Når det gjelder Jessica Lowndes så er jeg konstant usikker på hvilke følelser hun prøver å formidle. Er det glede, skuffelse, overraskelse, kjærlighet, likegyldighet eller misliker hun noe? Det er så kryptisk at det er underholdende. Daniel Lissing spiller helt greit, der er det heller noe komisk i at hans karakter er så tilsynelatende perfekt. Begge disse to ser pene eller kjekke ut, og tynne presentasjoner og karakterer forsterker filmens overfladiske preg.

Alt som har med filmens handling å gjøre er forutsigbart. Filmen har en kjent spenningskurve, om jeg kan kalle det for det. Her leverer filmen akkurat som forventet. En behagelig opplevelse i grunn, med en lykkelig slutt.

En anbefaling våger jeg ikke å komme med. Filmen er over middels, såvidt, og den eneste grunnen jeg kan komme på for å i hele tatt hinte til at du kan se den, er på grunn av det komiske ved filmens overfladiske preg.

A December Bride 2016 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg