A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master

1988 / Film
15. mars 2008
2/5

En nedtur fra A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors var ikke uventet, Wes Craven er igjen utelatt og Tuesday Knight har erstatta Patricia Arquette som Kristen Parker. A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master er seriens første skuffelse, en liten sådan, da den ikke ligg spesielt langt unna A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge. Jeg turde å håpe på bedre etter A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors.

En avkrefting sømmer seg først, jeg mislikte ikke denne filmen, den er egentlig helt grei, litt kjedelig i blant, men på andre sider har den mange godbitar å dele. Den gapar over mye handling, men kvantitet er ikke kvalitet, jeg savner bedre sammenheng til hovedhistorien omkring Freddy Kreuger. Kristen Parker er med, men da bare i navnet, for med skuespillerbytte blir det som en ny person. Skuespillet generelt er ganske håpløst her, det stinkar av mange scener, hvem en skal legge skylden på er vanskelig å sei, det ser ut til å ha blitt inngått mange kompromiss i redigeringsrommet.

Freddy er tilbake, det overrasket ingen. Hvordan han har klart å karre seg tilbake blir kort og svakt fortalt, dette burde derimot ikke bry noen som har satt seg for å se filmene, jeg nevner det bare i forbifarten. Freddy er og blir et monster, han går kanskje litt for langt i å nyte ondskapen sin her, men igjen er det vanskelig å klage når dette godt kan være filmens intensjon, for det går jo helt greit ned.

Bortsett fra noen kjedelige augeblikk og dårlige skuespillere er dette en grei film, den har sine glimrande lyspunkt, jeg har nevnt min elsk for utpreget spesialeffekter i 1980-talls skrekkfilmer, men er også herleg grotesk som er lov til å like på film. Litt drøy på det kule fra 1980-tallet er den også, men det er gøy! Humor er det flust av, ønska eller uønska.

Litt i overkant av det negative her i innlegget, jeg ser det selv, i A Nightmare on Elm Street-sammenheng er dette derimot en helt grei film.

A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master 1988 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg