A Perfect Christmas List (2014)

Film / 23. desember 2018
3/5

Ei mor og ei vaksen dotter kjem ikkje heilt overeins. Bestemora i familien bestemmer seg for å ta ein ide frå ei bok den vaksne dotter har skrive, og lage ei liste med gjeremål som mor og dotter må gjennomføre i lag.

Den vaksne dottera, Sara, skriv populære barnebøker om ei lita mus. Og det er frå ei bok om musa si førjulstid at bestemora får ideen om å lage ei perfekt liste med gjeremål som er juleaktivitetar. I trua på at bestemora er i ferd med å døy, får mora Michelle med seg Sara til å gjere det som står på lista.

Aktivitetane inneber kakebaking, juletrehogst, med meir.

Kjerna til filmen er at jul gjerne handlar om familie. Familien i denne filmen har sklidd i frå kvarandre, og i løpet av 90 minuttar vitnar me at dei finn vegen tilbake til kvarandre. Det er med enkle metodar, og i ein film som ikkje stikk spesielt djupt i verken alvorlege tema eller som ikkje emnar å skape dei sterkaste kjenslene i meg.

Det er likevel ein kurant film med ei fin og samanhengane historie, litt humor og ein god raud tråd med eit positiv bodskap.

A Perfect Christmas List 2014 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

Julefilmar, Starz

Regi

Fred Olen Ray

Manus

Peter Sullivan, Fred Olen Ray, Jeffrey Schenck

Skodespelarar

Ellen Hollman, Beth Broderick, Aaron Hill, Richard Karn, Marion Ross, Nicole I. Butler, Lauren Nash, Scott Thomas Reynolds, John Burke (X), Michael Gaglio

Sjangrar

Komedie, Drama, Familie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om A Perfect Christmas List

Forfattar