A Walk to Remember (2002)

Film / 31. juli 2015
3/5

Ein populær ungdom som ikkje tar stort mykje seriøst hamnar i trøbbel. Vennegjengen hans pressar en ny elev til å hoppe i en kunstig innsjø frå et tårn ved en nedlagt fabrikk, og den nye eleven blir skada.

Landon (Shane West), vår populære ungdom, ender opp med å ta skulda. Straffa er å delta i ulike skuletilbod, som teaterframføring og undervisningshjelp. Der møter han Jamie (Mandy Moore), jenta som mange ser ned på, men som ikkje er vår typiske outsider fordi.

Gradvis går det som det går, Landon og Jamie utviklar et vennskap.

A Walk to Remember er ein film basert på ei bok av Nicholas Sparks. Det er den kjipaste filmatiseringa av hans bøker eg har sett, og etter å ha sett denne filmen på nytt for første gang på over ti år, så har eg alle filmane friskt i minne. Det betyr ikkje at filmen er dårleg, men at den har eit par kjedeleg stunder og kritikkverdige ingrediensar.

Karakteren Jamie er det eg har mest problem med. Eg har ikkje sansen for utprega religiøse og dermed irrasjonelle karakterar. Med dette i tankane klarer altså A Walk to Remember seg greit, ettersom Mandy Moore har en sentral plass i filmen. Og med tanke på at også Shane West er en relativt anonym person. Det som fungerer er derimot samspelet, og filmens alvor og etter kvart triste vending er godt utført og posjonert utover.

Blant romantiske drama, og ikkje minst romantiske drama basert på Nicholas Sparks, så hamnar denne nede på lista. Ei god liste, men som likevel må ha sine svakaste filmar.

A Walk to Remember 2002 plakat - Filmdagbok

Regi

Adam Shankman

Manus

Nicholas Sparks (I), Karen Janszen

Skodespelarar

Shane West, Mandy Moore (II), Peter Coyote, Daryl Hannah, Lauren German, Clayne Crawford, Al Thompson, Paz de la Huerta, Jonathan Parks Jordan, Matt Lutz

Sjangrar

Drama, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om A Walk to Remember

Forfattar