A Walk to Remember

2002 / Film
31. juli 2015
3/5

En populær ungdom som ikke tar stort mye seriøst havner i trøbbel. Vennegjengen hans pressar en ny elev til å hoppe i en kunstig innsjø fra et tårn ved en nedlagt fabrikk, og den nye eleven blir skada.

Landon (Shane West), vår populære ungdom, ender opp med å ta skylden. Straffen er å delta i forskjellige skoletilbud, som teaterframføring og undervisningshjelp. Der møter han Jamie (Mandy Moore), jenten som mange ser ned på, men som ikke er vår typiske outsider fordi.

Gradvis går det som det går, Landon og Jamie utvikler et vennskap.

A Walk to Remember er en film basert på en bok av Nicholas Sparks. Det er den kjipaste filmatiseringa av hans bøker jeg har sett, og etter å ha sett denne filmen på nytt for første gang på over ti år, så har jeg alle filmene friskt i minne. Det betyr ikke at filmen er dårlig, men at den har et par kjedelig stunder og kritikkverdige ingredienser.

Karakteren Jamie er det jeg har mest problem med. Jeg har ikke sansen for utpreget religiøse og dermed irrasjonelle karakterer. Med dette i tankene klarer altså A Walk to Remember seg greit, ettersom Mandy Moore har en sentral plass i filmen. Og med tanke på at også Shane West er en relativt anonym person. Det som fungerer er derimot samspelet, og filmens alvor og etter hvert triste vending er godt utført og posjonert utover.

Blant romantiske drama, og ikke minst romantiske drama basert på Nicholas Sparks, så havner denne nede på listen. En god liste, men som likevel må ha sine svakaste filmer.

A Walk to Remember 2002 plakat - Filmdagbok