A Year and Change (2015)

Film / 25. juni 2016
4/5

Ein fyr fell av taket på nyttårsaften. Det blir sagt at det du gjer på nyttårsaften legg føringer for korleis det nye året går. Owens (Bryan Greenberg) år blir derimot det året han endrar seg frå fyllik og slask til å snu sitt liv mot det positive.

A Year and Change handlar om vesentlege ting som å ta ansvar og sjå folk for den dei er. Og ikkje leve i en ønskeverd der du håper på det beste, mens du gjer det verste.

Dette dramaet emner godt å spele på kjensler, og held trykket opp i store deler av filmen. Ikkje ved å køyre for hardt på, men ved å alltid treffe dei rette notane. Det er grunnen til at eg likar filmen så godt, og at eg meiner den lykkast godt.

For A Year and Change har verken nye typar karakterar, situasjonar, samansetningar av situasjonar eller historieforløp. Alt dette her er kjent territorium. Det er kva som blir gjort ut av det som er poenget.

A Year and Change 2015 plakat - Filmdagbok

Regi

Stephen Suettinger

Manus

Jim Beggarly, Stephen Suettinger

Skodespelarar

Bryan Greenberg, Claire van der Boom, T.R. Knight, Marshall Allman, Jamie Hector, Kat Foster, Jamie Chung, Natasha Rothwell, Drew Shugart, Dan Thiel

Sjangrar

Drama, Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om A Year and Change

Forfattar