About Time (2013)

Film / 21. juli 2015
3/5

På sin 21. fødselsdag får Tim (Domhnall Gleeson) vite av sin far (Bill Nighy) at han kan reise tilbake i tid. Når han skal gjere dette bør han gå inn i et skap, for så å anstrenge seg og tenke på et tidspunkt.

Ein vakker dag møter han Mary (Rachel McAdams), som han fort får god kontakt med og skal treffast igjen. Men en tidsreise i mellomtida lærer han at det han gjer i fortida, får konsekvensar for tidslinja.

Tidreise er et fascinerande tema og kan fungere godt som ein ekstra dimensjon eller en hindring til mange typar historie. About Time er først og fremst et romantisk drama, men flettar tidsreising så godt inn i historia at det blir meir enn en gimmick. Alt som skjer blir til val og uante konsekvensar, og problematikken i filmen er i stor grad knytt til Tims medvit til tidsreisinga.

Eg set pris på ein god film om tidsreise, og har også sansen for gode romantiske drama. About Time er dette, og manglar mest det ekstra som gjer filmen rørande. Eg er ikkje helt involvert i alvoret av det som skjer, og opplever derfor filmen som ufullstendig. Men eg er ikkje i tvil om at det var verdt tida å sjå han, for tidsreisinga sin del.

About Time 2013 plakat - Filmdagbok

Regi

Richard Curtis

Manus

Richard Curtis

Skodespelarar

Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Lydia Wilson, Lindsay Duncan, Richard Cordery, Joshua McGuire, Tom Hollander, Margot Robbie, Will Merrick

Sjangrar

Drama, Fantasi, Romantikk

Land

Storbritannia

IMDb

IMDb-side om About Time

Forfattar