Adventures in Babysitting (1987)

Film / 3. april 2010
3/5

Første gang eg kom over plakaten til Adventures in Babysitting var eg rimeleg skeptisk til dette. Plakaten i seg sjølv er stilig, illustrert til og med, et pluss i boka mi. Men tittelen, kva kalde grøss som gjekk nedover ryggen når auga las ordet babysitting.

Du skal ikkje skode filmen på plakaten, eller tittelen for den del. Det som vippa meg over til å sjå filmen var godorda om Elisabeth Shue, formidla av rollefiguren til Coogan i Hamlet 2, ein film som Shue gjesteroller som ein oppdikta versjon seg sjølv i.

Til filmen! Joda, Elisabeth Shue er fin å sjå på, og gjer en grei rolle. Filmen er ikkje all verda å skryte av. Lenge består den av småtrøbbel utan interesse, ei form for Home Alone-light, og ikkje før dei siste minuttane blir dette i nærleiken av å nå den forma som Chris Columbus gjorde best med nettopp Home Alone.

Alt i alt er dette en middels film, som leverer for lite til å bli verdt tida, men hentar seg nok inn igjen til at den blir vanskeleg å skyve under midtkarakteren. Så har eg i det minste lært meg å like tittelen, og synst plakaten er fin òg, god — på åttitalsvis.

Adventures in Babysitting 1987 plakat - Filmdagbok

Regi

Chris Columbus

Manus

David Simkins

Skodespelarar

Elisabeth Shue, Maia Brewton, Keith Coogan, Anthony Rapp, Calvin Levels, Vincent D'Onofrio, Penelope Ann Miller, George Newbern, John Ford Noonan, Bradley Whitford

Sjangrar

Action, Eventyr, Komedie, Thriller

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Adventures in Babysitting

Forfattar