All About Eve

1950 / Film
9. september 2007
3/5

Dette er en av de filmene jeg ikke har så mye å si om. Naturlig nok likte eller mislikte jeg filmen, om ikke noe midt i mellom. Jo, heller det siste.

All About Eve har godt skuespille, sjøl om det oftest blir ganske så stivt. En grunn til det kan være at det handler om teaterskuespillere som ikke har den varmeste auraen.

Så er filmen for lang. Jeg tenker på hvor effektiv Scarface fra 1932 utspiller seg over 90 minutter. I All About Eve er det mindre å ta tak i, men den er desto 50 minutter lengre.

Det handler om Eve. I starten får vi vite at hun har vunnet en prestisjefull pris. Så legger filmen ut på å fortelle hvordan det endet opp sånn, ved å begynne før Eve ble skuespiller i det hele. Historien som følger er full av godord og glamour, men blir stadig mer haetfull.

Tross det ene og det andre, All About Eve er en halvgod eller halvdårlig affære som jeg aldri vil engasjere meg i. Den har noen kvaliteter, men mangler andre. Jeg kjeder meg ikke akkurat. Det kan jo sees på som et pluss?

All About Eve 1950 plakat - Filmdagbok