All About Eve

Film · 1950 · · 9. september 2007
3/5

Dette er ein av dei filmane eg ikkje har så mykje å seie om. Naturleg nok likte eller mislikte eg filmen, om ikkje noko midt i mellom. Jo, heller det siste.

All About Eve har godt skodespel, sjølv om det oftast blir ganske så stivt. Ein grunn til det kan vere at det handlar om teaterskodespelarar som ikkje har den varmaste ustrålinga.

Så er filmen for lang. Eg tenker på kor effektiv Scarface frå 1932 speler ut seg over 90 minuttar. I All About Eve er det mindre å ta tak i, men han er likevel 50 minuttar lengre.

Det handlar om Eve. I starten får me vite at ho har vunne ein prestisjefull pris. Så legg filmen ut på å fortelja korleis det enda opp sånn, ved å byrje før Eve blei skodespelar. Historia som følger er full av godord og glamour, men blir stadig meir hatefull.

Trass i det eine og det andre, All About Eve er ei halvgod eller ei halvdårleg affære som eg aldri vil engasjere meg i. Han har nokon kvalitetar, men manglar andre. Eg kjeder meg ikkje akkurat. Det kan jo sjåast på som et pluss?

IMDb-logo
All About Eve 1950 plakat - Filmdagbok