All-Star Superman

2011 / Film
4. september 2011
3/5

All-Star Superman er det beste som har skjedd DC Universe Animated Original Movies siden i fjor. Grant Morrison har forfatta og Frank Quitely har tegnede den supre tegneserien, som er del av All-Star imprint, historier som ikke tilføyer seg kontinuiteten til DC-universet. Resultatet er en tilgjengeleg historie som heller ikke er en origins-historie. Og no er den blitt film.

I dei tidligere tegnefilmene som har blitt gitt ut under banneret DC Universe Animated Original Movies har handlingen vært fullspekka med større og mindre tråder, noe som har resultert i høgt tempo og mye spenning. All-Star Superman er ingen unntak. Den røde tråden gjennom filmen er den forfallande helsa til Superman som følge av høg eksponering for solenergi. Sjøl med mange avstikkarar undervegs, som introdusering av flere monster og besøk fra Krypton, lykkast historiefortellingen å inkludere alt uten å miste grepet.

Men det er Lex Luthor som er den store skurken, og filmen er spesielt god på dialogane mellom han og Clark Kent og Superman. Vi får et innblikk i motivasjonen til Lex, og det gjør seg godt i en tegnefilm med monster og slåssing. Når intellekt blir like farlig som rå kraft får trusselen en helt annen dimensjon.

All-Star Superman er god film å se om du vil ha en Superman-historie, men ikke vil bry deg med å sette deg for mye inn i universet. Eller du kan lese tegneserien, den er også god.

All-Star Superman 2011 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg