Aloft (2014)

Film / 20. oktober 2016
2/5

Aloft er en ambisiøs film i at den vil fortelja en passe kjedeleg historie, men bruke gode skodespelarar, ser bra ut og er sponset av tallause institusjoner. Noko som kan tyde på at få aktørar har sett et innteningspotensiale i den.

Det stemmer med mitt inntrykk av filmen. Det er potensiale til ei interessant historie, men det blir viska ut i mangelen på å enten bygge opp ei vedvarande og gripande stemning eller gi filmen et godt driv.

Jennifer Connelly og Cillian Murphy er begge skodespelarar som trekk meg mot filmen, men deira nærvær gjer lite her. Filmen bidrar mest til et ubehag då dei maner fram tankar om at eg kaster bort livet mitt på dette.

Ved siden av mangel på framdrift forureinar filmskapar Claudia Llosas stemme filmen med en masse vås om læking og kunst. Tema som fungerer best under dekke av fiksjon, men som i ein film med realismens tilnærming bør bli kritisert.

Aloft 2014 plakat - Filmdagbok

Regi

Claudia Llosa

Manus

Claudia Llosa

Skodespelarar

Jennifer Connelly, Cillian Murphy, Mélanie Laurent, William Shimell, Peter McRobbie, Andy Murray, Ian Tracey, Oona Chaplin, Winta McGrath, Zen McGrath

Sjanger

Drama

Land

Spania, Canada, Frankrike

IMDb

IMDb-side om Aloft

Forfattar