Amanda Knox: Murder on Trial in Italy

2011 / Film
28. oktober 2015
3/5

Tidligere Heroes-stjerne Hayden Panettiere spiller Amanada Knox i denne biografiske Lifetime-filmen. Kor nær sannheiten filmen ligg har jeg ikke sjekka opp, så mine tanker baserer seg på dette som rein og skjær fiksjon.

Panettiere gjør en grei rolle i en krimhistorie som holder på mystikken lenge. Hva som er sant, hvem som lyg og hva vi blir fortalt er hele greia her. Filmens problem, som også har slått meg i andre biografiske Lifetime-filmer, er måten historier over lengre tid blir formidla på. Det er litt hastverk og uklart hva som skjer i filmen når. No har Amanda Knox: Murder on Trial in Italy i det minste noen informative tekstar undervegs som viser til relative datoar, men det er ikke godt nok.

Dette er filmens største minus, ut fra forventningene mine til hva dette skulle og burde være. Med tv-film forventar jeg mest et emosjonelt vektlagt drama, der en historie blir fortalt i enkle trekk og måten alt henger sammen på er sekundært og ikke nødvendigvis påkosta. Sånn er filmen om Amanda Knox også, en ung kvinne som blir arrestert fort mistanke om mord i Italia, og må sitje flere år i fengsel med rettsprosessen der pågår.

Amanda Knox: Murder on Trial in Italy 2011 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg