Anything Else

2003 / Film
5. februar 2014
3/5

I den romantiske komedien Anything Else fra 2003 har Woody Allen overlatt hovedrolla til Jason Biggs. Sjøl spiller Allen en slags venn, mentor og samtalepartner for den unge, nervøse og litt nevrotiske Biggs-karakteren.

Filmen handler om hvordan Jerry Falk (Jason Biggs) lar seg overkjøre av folk rundt seg som manageren sin og kjæresten sin. Kjæresten (Christina Ricci) er en tiltrekkende, men fæl dame i Anything Else. Det er utstrålinga hennes og delvis interessene hennes som har fått Jerry til å falle for henne. Men for oss er det klart at hun både er negativ og løgnar, og veldig usunn for Jerry.

Anything Else har sine gode sider. Woody Allen kjenner New York og kan New York på film. Samtalane mellom Biggs og Allen er oppstykka og artige, med tilsynelatende tilfeldige anekdotar servert som livskunnskap fra Allen til Biggs. Og Ricci-karakteren som er fæl, er fæl fordi hun blir framstilt så bra som en dame som utnyttar andre og som ikke tar vare på seg selv. Og ved å ikke sette seg sjøl og sine langsiktige mål først, uten å gjøre ting som går utover andre, kan hun dermed aldri bli lykkelig. Det kan heller ikke Jerry Falk, før han lærer seg å bli en rasjonell egoist.

På grunn av unødvendig tull innimellom, et labert tempo og litt for mye dveling på nølinga til Jerry Falk, så blir det ikke den største filmopplevelsen. Men over gjennomsnittlig god er filmen.

Anything Else 2003 plakat - Filmdagbok