Armed and Dangerous

1986 / Film
3. mai 2016
2/5

I Armed and Dangerous spiller John Candy en oppsagt politimann, og Eugene Levy en sluttet advokat. Deres nye karriere er som sikkerhetsvakter hos et selskap som gir dem trøbbel.

Dette er nesten som en buddy cop-film, bare med sikkerhetsvakter. En konspirasjon er på gang, og Candy og Levy får snusen i dette og havner midt i situasjonen. Det er risikabelt, og de har ikke stort annet valg enn å legge opp til at skurkene blir tatt på fersken.

Jeg har ingen problemer med det Armed and Dangerous forsøker å gjøre, men synes ikke den lykkes. Litt mer komedie og dette hadde vært bra, i stedet blir det en kjedelig film som jeg rangerer under middels.

I forbindelse med The Pick-up Artist nevnte jeg at kriminelle komedier er en vrien sak å få til rett, og som jeg har sett mange av fra 1980-tallet. Armed and Dangerous er et eksempel på en slik som ikke fungerer så godt.

Det er for lite vennskap, utdaterte eller sløve vitser og et mindre interessant kriminelt element. Gode karakterer kan drive en neste hvilken som helst slags historie, og når John Candy ikke trør nok til, og Eugene Levy er enda mindre oppløftende, så blir det tynt til slutt.

Armed and Dangerous 1986 plakat - Filmdagbok