Armed and Dangerous (1986)

Film / 3. mai 2016
2/5

I Armed and Dangerous spelar John Candy en oppsagt politimann, og Eugene Levy en slutta advokat. Deira nye karriere er som sikkerhetsvakter hjå et selskap som gir dem trøbbel.

Dette er nesten som en buddy cop-film, berre med sikkerhetsvakter. Ein konspirasjon er på gang, og Candy og Levy får snusen i dette og hamnar midt i situasjonen. Det er risikabelt, og dei har ikkje stort anna val enn å legge opp til at skurkane blir tatt på fersken.

Eg har ingen problem med det Armed and Dangerous prøver å gjere, men synest ikkje den lykkast. Litt meir komedie og dette hadde vore bra, i staden blir det ein kjedeleg film som eg rangerer under middels.

I samband med The Pick-up Artist nemnde eg at kriminelle komediar er en vrien sak å få til rett, og som eg har sett mange av frå 1980-talet. Armed and Dangerous er et eksempel på en slik som ikkje fungerer så godt.

Det er for lite vennskap, utdaterte eller sløve vitsar og et mindre interessant kriminelt element. Gode karakterar kan drive en neste kva som helst slags historie, og når John Candy ikkje trør nok til, og Eugene Levy er endå mindre oppløftande, så blir det tynt til slutt.

Armed and Dangerous 1986 plakat - Filmdagbok

Regi

Mark L. Lester

Manus

Brian Grazer, Harold Ramis, James Keach, Pj Torokvei

Skodespelarar

John Candy, Eugene Levy, Robert Loggia, Kenneth McMillan, Meg Ryan, Brion James, Jonathan Banks, Don Stroud (I), Larry Hankin, Steve Railsback

Sjangrar

Action, Komedie, Krim

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Armed and Dangerous

Forfattar