Army of Darkness (1992)

Film / 19. august 2006
4/5

Regissert av Sam Raimi, og med Bruce Campbell som helt og hovudrolleinnehavar.

Med alt snakket om Bruce Campbell i det siste, der alt betyr at eg har sett han nemnt i 2–3 samanhengar i løpet av siste veka, gav meg lyst til å sjå en ekte Bruce Campbell film. Som rimeleg fersk på område fann eg ut av en Evil Dead-film ville vere en god plass å starte. Tidlegare har eg berre sett Bubba Ho-tep med Campbell i førarsetet, elles har han også dukka opp i ein del episodar av Lois & Clark: The New Adventures of Superman.

Army of Darkness er en kjempefilm frå ende til annan, eg hadde aldri trudd det skulle vere så festleg å sjå ein mann med motorsag slakte ned skjelett, få alle dei 'pene' damene og slenge frå seg den ene cheezy kommentaren etter det andre. Men dette gav absolutt meirsmak til å sjå filmar av Sam Raimi eller med Bruce Campbell. Sistnemnte er min nye helt!

Det er mykje eg kunne nemnt som er artig, men det gjer seg best i samanhengen ved å så filmen. Referansar til The Day the Earth Stood Still og Gulliver's Travels blir brukt på beste måte.

Army of Darkness 1992 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

Evil Dead

Regi

Sam Raimi

Manus

Sam Raimi, Ivan Raimi

Skodespelarar

Bruce Campbell (I), Embeth Davidtz, Marcus Gilbert, Ian Abercrombie, Richard Grove, Timothy Patrick Quill, Michael Earl Reid, Bridget Fonda, Patricia Tallman, Ted Raimi

Sjangrar

Action, Eventyr, Fantasi, Grøssar, Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Army of Darkness

Forfattar