Arthur Christmas (2011)

Film / 27. januar 2012
3/5

Som tittelen til film viser til, er dette ein festleg film, dedikert til jul. Og han tek ei unik tilnærming til konseptet julenisse og det og gi gåver. Som militære opererer alvane som soldatar under leiing av julenissen, dette for trygt å levere gåver utan å bli oppdaga. Hemmeleghaldet er likevel truga når eit barn vert sakna, og kaos går laus.

Animasjonen er søt og fargane er passar til tonen i filmen. Karakterane er likevel for trygge og kjente, og stereotypiske trekk.

Arbeidet med stemmer er ganske bra. Eg kunne ikkje fortelja at det var James McAvoy som snakka, og eg trur han har endra stemma mykje for å passe til karakteren sin. Nokon av stemmene til alvane er litt for pipete for min smak, men dei samsvarer heilt sikkert til storleiken på dei figurane deira.

Når det gjeld historia, er det ikkje noko å utsetje på han. Ideen om å ha ei historie sentrert på son til julenissen bidreg til å gje eit nytt perspektiv på ting. Men eg fekk ikkje sansen for måten julenissen blir framstilt på.

Totalt sett er det ein morosam film å sjå på, men han kjem ikkje til å bli sett igjen rundt juletider.

Arthur Christmas 2011 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

Aardman Animations, Julefilmar

Regi

Sarah Smith, Barry Cook

Manus

Peter Baynham, Sarah Smith

Skodespelarar

James McAvoy, Hugh Laurie, Bill Nighy, Jim Broadbent, Imelda Staunton, Ashley Jensen, Marc Wootton, Laura Linney, Eva Longoria, Ramona Marquez

Sjangrar

Animasjon, Eventyr, Familie, Fantasi, Komedie

Land

Storbritannia, USA

IMDb

IMDb-side om Arthur Christmas

Forfattar