Ashby (2015)

Film / 28. november 2015
3/5

Kontrastene er store mellom unge high school-elev Ed og avdanka CIA-agent Ashby i filmen Ashby.

Det handlar om en elev som er ny på ein skule, og som ei skuleoppgåve han må skrive trenger han et forbilde som er en eldre person. Naboen viser seg å vere en sånn person, og dei knyter etter kvart kontakt. Ufrivillig frå naboen Ashby sin side først, men begge ser etter kvart verdien i å ha etablert kontakten.

Asbhy er ein drapsmann. Han er ingen vanleg, god rollemodell. Og Ed er også en eigen variant av en ungdom enn filmar vanlegvis tyr til. Han er smart, men ikkje typisk nerd. Han er rett og slett en vanleg fyr. Kanskje litt kjedeleg på overflata, men som person har han likevel sine utfordringar som gjer han interessant.

Ashbys vri er den mørke agendaen til karakteren Ashby, som også gjer filmen diskutabel. Det er ikkje direkte humor, men det er heller ingen gode poeng. Så her siktar filmen mot et eller anna udefinerbart som eg heller ikkje har aning om den treffer. Det meste som handlar om Ed og er ei form for oppvekstsak, er i grunn kurant underhaldning. Og spesielt og seriøst eller humoristisk nok til å bli godtatt som godt.

Ashby 2015 plakat - Filmdagbok

Regi

Tony McNamara

Manus

Tony McNamara

Skodespelarar

Mickey Rourke, Nat Wolff, Emma Roberts (II), Sarah Silverman, Kevin Dunn, Zachary Knighton, Michael Lerner, John Enos III, Steve Coulter, Tom Nowicki

Sjangrar

Drama, Komedie, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Ashby

Forfattar