Atlantis: The Lost Empire (2001)

Film / 14. oktober 2018
3/5

Atlantis: The Lost Empire er eit eksperiment for Disney, og det er eit vellukka eit. Ved å ekskludera songar og snakkande dyr, har Disney heller brukt ei interessant historie og gitt han god dialog som kanskje vil appellere meir til vaksne enn barn.

Barn er sannsynlegvis det tiltenkte hovudpublikummet for filmen, og han kan anbefalast til barn. Trass i at han let seg inspirere av anim, og har karakterar med svært seriøse trekk.

Michael J. Fox har stemma til ein original (nesten skrulling) som kan forstå det meste av av tapte språk. Han tru på at Atlantis finst, og snart gir ein milliardær han og eit mannskap sjansen til å finne Atlantis.

Det som følger er eit energisk og raskt eventyr med reising, oppdaginga av og kampen om Antlantis. Det er fullt av spektakulær animasjon og karakterar som eldre barn og vaksne kan like like mykje gleda av som små barn.

Atlantis: The Lost Empire 2001 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

Disney

Regi

Gary Trousdale, Kirk Wise

Manus

Kirk Wise, Gary Trousdale, Joss Whedon, Bryce Zabel, Jackie Zabel, Tab Murphy, David Reynolds, Plato

Skodespelarar

Corey Burton, Claudia Christian, Michael J. Fox, James Garner, John Mahoney (I), Phil Morris, Leonard Nimoy, Don Novello, Jacqueline Obradors, Florence Stanley

Sjangrar

Action, Animasjon, Eventyr, Familie, Fantasi, Science fiction

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Atlantis: The Lost Empire

Forfattar