Avengers: Age of Ultron

2015 / Film
12. juni 2016
3/5

Marvel kommer med så mange filmer at jeg har problemer med å få med meg alle. Det er ikke helt sant, men heller ikke langt unna.

Avengers: Age of Ultron er andre Avengers-film ut, om jeg ikke tar feil og om man kun ser på Marvel satsing. I Avengers-filmene samles stor sett karakerene fra andre Marvel-filmer for å kjempe mot en større og farligere trussel enn vanlig. Pluss noen karakterer som stort sett bare sees i bakgrunnen.

Iron Man, Captain America, Thor og en hel bøling til kjemper her mot en robot med kunstig intelligens som Tony Stark uheldigvis har skapt. Roboten ønsker å utslette menneskeheten.

I forkant av filmen vurderte jeg å ta tiden for å se nøyaktig hvor mye av filmen som er spetakkel, og hvor mye som er rolige og historiebyggende scener. Men da jeg kom et stykke ut i filmen virket det unødvendig, mesteparten var og kom garantert til å bli skyting, flyving, eksplosjoner, kasting, spetakkel.

Det er mitt største ankepunkt i denne filmen. Det er mye meningsløs action, og for lite historie. Jeg er fullt klar over hva denne filmen er, men også klar på hva som kunne ha gjort den bedre. Det er kurant underholdning, som er grunnen til at jeg ser dette. Men da bare etter det er kommet ut på strømmetjenester og ikke koster meg noe ekstra.

Avengers: Age of Ultron 2015 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg

Merkelappar

Marvel, Avengers

Regi

Joss Whedon

Manus

Joss Whedon, Stan Lee, Joe Simon, Jack Kirby, Jim Starlin

Skodespelarar

Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, James Spader, Samuel L. Jackson, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson

Sjangrar

Action, Eventyr, Science fiction

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Avengers: Age of Ultron

Forfattar