Azumi

2003 / Film
17. september 2006
2/5

Basert på en manga blir Azumi omtala som en live-action film, som i motsetning til anime/animasjon er et resultat av kjøt og blod. Om du ser filmen uten å ha lest, eller i hele tatt hørt om, mangaen, kan dette likevel bli gjenkjent i dei ulike karakterene som dukker opp i løpet av filmen.

Sjølv har jeg lese blant anna Naruto og Ranma ½, og kjenner igjen både den fargerike og forventet klesstilen, dei vidt forskjellige hårfrisyrane som skal gjøre personene unike og den ekstra bruken av sminke i enkelte tilfelle. Rollefiguren Bijomaru er et eksempel på en type person som går igjen; hvite klede, hvit sminke og en rød rose i handa under slåsskampene, sprø som bare juling og et ekte drapstalent.

Azumi er fin som en episk sverdfilm, men lid litt under en unødvendig bruk av spesialeffekter som uklart bilde og middels dataanimering, lagt på i ettertid. Det blir med en god bil, det føles bra å kjøre, går knirkefritt, men innimellom er det litt for mye synleg plastikk.

Ellers har jeg ingenting å utsette på Azumi, det er mange flotte fektescener, interessante rolletolkingar, og gjør seg stort sett godt på det område det er meint. Og filmplakaten er utrolig stilig!

Azumi 2003 plakat - Filmdagbok