Bachelorette (2012)

Film / 24. august 2015
3/5

Det tok ei god stund før den rølpete sida av Bachelorette blei sett til side til fordel for en kjekkare og varmare form for humor. Når det skjedde likte eg filmen godt, trass i at han lenge gjorde lite til ingenting for å holde meg interessert.

Eg har gått lei av denne type komedie. Med det meiner eg filmar som føregår natta i forkant av noko viktig, der idiotiske greier som å øydelegga en brurekjole er ein sentral del av handlinga, der fylla har gjort at ein gjeng folk må gå i sine fotspor for å løyse eit problem dagen etter, og så vidare. Det er mange variantar av nesten same film, og eg er lei dei fleste. Bachelorette er lenge ein sånn film.

Det er ikkje det rølpete ved filmen som er problemet, det er at det blir formidla på en uinteressant måte. Minus Kirsten Dunsts karakter, som er smått interessant. Rølp kan vere artig. Festfilmen Project X tok helt av og er en av mine favorittar der. Men i Bachelorette er det dramaet, snevet av romantikk, og komedien etter ting har roa seg ned som er god. Det vil i grunn sei konklusjonen av filmen, toppen den siste halvtimen. Her kjem enkelte karakterars gode sider fram, og en menneskeleg side er også en av tingeme som mangla tidlegare i filmen.

Det er vrient å komme med en klar konklusjon til en sånn type film. Ein som lenge er toppen heilt grei, men er god på slutten. For siste inntrykket blir sittande. Men eg tenker at det er betre enn ein film som byrjar bra, og blir kjip mot slutten. Om det skulle vere et val. Og med dette så karrar Bachelorette seg akkurat over middels på skalaen.

Bachelorette 2012 plakat - Filmdagbok

Regi

Leslye Headland

Manus

Leslye Headland

Skodespelarar

Kirsten Dunst, Rebel Wilson, Lizzy Caplan, Paul Corning, Isla Fisher, Andrew Rannells, Anna Rose Hopkins, Sue Jean Kim, Horatio Sanz, Hayes MacArthur

Sjangrar

Komedie, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Bachelorette

Forfattar