Baghead

2008 / Film
30. august 2010
4/5

Jay Duplass og Mark Duplass er snart aktuell med komedien Cyrus, med Jonah Hill, John C. Reilly og Marisa Tomei. Og sjøl om dei insisterer på å ikke selje seg til storfilmene, er forskjellen stor til B-listen i Baghead.

Så mens jeg venter på Cyrus, gikk jeg inn for å se meg opp på dei tidligere filmene til Jay og Mark Duplass. Baghead som er den andre av dei to langfimene dei har laga før 2010, handler om en vennegjeng som skal på hyttetur for å skrive filmmanus i lag. Filmen går mellom å være komedie, skrekk, drama og romantikk ofte nok til at en aldri helt slår seg til ro med det ene eller det andre. Dette kan forvirre noen, men for dei som vel å sette pris på det, er filmen udefinerbar og åpen nok hele vegen til at en kan bli overrasket av tilsynelatende enkle vriar.

Handhelde kamera og minimalt med stemningsbyggande musikk gir assosiasjonar til lågkostnads amatørfilm. No verken kosta eller tente Baghead inn store summar ved si avgrensa kinolansering, men filmen får like fullt fram en interessant og underholdende handling. Skuespillet er ikke i verdensklasse, men det mangler verken på kjemi eller følelser, og det går godt i lag med filmen som helhet.

Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente av Baghead, men får mer enn jeg hadde rekna med. Det er ikke en film i verdensklasse, men likevel en solid sak med amatørpreg og god sjangerblanding.

Baghead 2008 plakat - Filmdagbok