Barefoot

2014 / Film
15. mai 2016
4/5

En mann med pengeproblemer later som en kvinnelig pasient på et mentalsykehus er kjæresten sin og tar hun med hjem til foreldrene sine i forbindelse med brorens bryllup.

Tanken er å lure faren for pengene han trenger for å betale gjelden si. Følgene er at han blir glad i og lærer uventent informasjon om sin liksomkjæreste.

Barefoot er en nydelig film på grunn av Evan Rachel Wood, som ofte er bra, men som her er på sitt beste. Dette og filmens litt frie og spissfindige vri på en romantisk komedie, som samtidig bygger på kjent struktur, er en glede.

Barefoot var ikke så overfladisk og tullete som jeg hadde forventet. Filmen viser at bildeutvalget og salgsteksten ikke nødvendigvis treffer. En erfaring jeg har gjort meg nok ganger til heller å ta en sjanse i håp om god film, enn til å la dette styre meg unna. I denne forbindelsen var det bilde og tekst på Netflix som en stund holdt meg unna, inntil jeg gav filmen en sjanse. Som viste seg å være vel verdt tiden.

Det er ikke en all verdens komplisert film, men en fin og enkel sak som står støtt på Wood, og den mannlige rolla er ikke feil den heller. Det er mer enn bare overflate her.

Barefoot 2014 plakat - Filmdagbok