Barefoot (2014)

Film / 15. mai 2016
4/5

Ein mann med pengeproblem latar som en kvinneleg pasient på et mentalsjukehus er kjærasten sin og tar ho med heim til foreldra sine i samband med brorens bryllaup.

Tanken er å lure faren for pengane han trenger for å betale gjelda si. Følgene er at han blir glad i og lærer uventa informasjon om sin liksomkjærast.

Barefoot er en nydeleg film på grunn av Evan Rachel Wood, som ofte er bra, men som her er på sitt beste. Dette og filmens litt frie og spissfindige vri på ein romantisk komedie, som samtidig byggjer på kjent struktur, er ei glede.

Barefoot var ikkje så overflatisk og tullete som eg hadde forventa. Filmen viser at bildeutvalet og salsteksten ikkje nødvendigvis treffer. Ei erfaring eg har gjort meg nok gonger til heller å ta ein sjanse i håp om god film, enn til å la dette styre meg unna. I denne sambandet var det bilde og tekst på Netflix som ei stund heldt meg unna, inntil eg gav filmen ein sjanse. Som viste seg å vere vel verdt tida.

Det er ikkje ei all verdas komplisert film, men ei fin og enkel sak som står støtt på Wood, og den mannlege rolla er ikkje feil den heller. Det er meir enn berre overflate her.

Barefoot 2014 plakat - Filmdagbok

Regi

Andrew Fleming

Manus

Stephen Zotnowski

Skodespelarar

Evan Rachel Wood, Scott Speedman, Treat Williams, Kate Burton, J.K. Simmons, J. Omar Castro, David Jensen (II), Jaqueline Fleming, Ashleigh Borman, Ricky Wayne

Sjangrar

Drama, Komedie, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Barefoot

Forfattar