Barely Lethal (2015)

Film / 21. november 2015
3/5

Ei nærmast parodisk sak, sett frå utsida basert på plakat og samandrag, er eigentleg en småtøff actionkomedie.

Hailee Steinfeld er en ungdom som har vakse opp og trent som spesialagent. Ho har alltid hatt interesse for meir enn berre det einsretta og kjenslelause agentlivet. Og når ho ser korleis vanlege tenåringar lever, fattar ho ekstra interesse for dette.

Ho droppar ut av agenttilværet ved ein sjanse som byr seg, og blir del av ein familie under dekke som utvekslingsstudent. Samtidig heng fortida over henne, og vil komme til oppsøke henne.

Barely Lethal er et innblikk i stereotypisk high school-tilvære sett frå utsida inn. Det er tatt til det ekstreme ved å føye til dryge agentingrediensar, som også skal by på humor.

Det er eigentleg ingenting spesielt eller uventa ved Barely Lethal, men eg synst det fungerer. Eg har sansen for utføringa, og genrelt sansen for filmar som tar for seg kjent kultur frå en outsiders ståstad. Korleis det blir gjort kan variere, men med humor og en actionkomedies vri som her fungerer fint som lett underhaldning.

Barely Lethal 2015 plakat - Filmdagbok

Regi

Kyle Newman

Manus

John D'Arco

Skodespelarar

Jaime King, Samuel L. Jackson, Madeleine Stack, Eva G. Cooper, Hailee Steinfeld, Sophie Turner, Andre Pushkin, Jessica Alba, Bruno Gunn, Dove Cameron

Sjangrar

Action, Eventyr, Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Barely Lethal

Forfattar