Batman Beyond: Return of the Joker

2000 / Film
9. august 2008
3/5

Batman Beyond eller Future Batman er et rart opplegg der Bruce Wayne er blitt til en gammel mann og den yngre person Terry McGinnis er vår nye Batman. Jeg veit ikke helt om jeg liker ideen, men filmen måtte sees.

For meg skal alltid superhelter leve i en tidløs verden. Uansett hvor mange år det går skal verken superheltene eller deres hemmelege identitetar eldast. Miljøet knytt til dei kan tilpasses tida da filmen eller tegneserien er laga i, men dette må behandles med varsom hand. Jeg vil ikke miste miljøet helten blei skapt i og gjort kjent gjennom.

I Batman Beyond: Return of the Joker og sikkert nok i den animerte serien som filmen har spunne seg ut i fra, er det et Gotham City 40 år fram i tid som møter augo våre, og det ser ikke bra ut. For å sette tankene mine litt på plass, Gotham City er en av dei viktigste miljøa blant superhelter jeg har litt tilknytning og kunnskap om, mer enn Metropolis har for Superman og New York har for Spider-Man. Det gjør meg vondt å se at i tillegg til at Bruce Wayne ikke er Batman, at Gotham City er gjort til en platt og futuristisk teiking i bakgrunnen av en kamp som aldri kan bli den tenkte revansjen for Jokeren, nettopp på grunnlag av at andre folk står i rollene til våre kjente karakterer.

Så hvorfor så raus i vurderinga? Tross skuffelsar som egentlig grunner ut i at jeg stilte blank til konseptet Batman Beyond så er Return of the Joker en eksplosiv liten animasjonsfilm som aldri står stille, som portretterar en aldrende Bruce Wayne på en måte jeg kan tru på og som har den ekstra sprø vrien ved Jokeren som gjør han både underholdende og skremmande.

Batman Beyond: Return of the Joker 2000 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg