Boksuneun naui geot

Boksuneun naui geot er første film ut i hemntrilogien til Chan-wook Park. Andre film er Oldeuboi, som eg har sett og som eg likte, men eg har mine tvil om den tredje etter å no ha sett den første filmen i trilogien.

Dette her handlar om ein stumdøv, ei sjuk søster, nyretransplatasjon og grufull hemn. Vel gjennomført på nesten alle område – det her er ein kvalitetsproduksjon, som ikkje fell i smak.

Eg synst dette vart kjedeleg. Etter å ha venta i ein time på at noko som helst av interesse skulle skje, for eg hadde store voner etter å ha høyrt gode ting om filmen, så skjedde det ikkje så mykje. Pluss at som skjedde var for grufullt til å nyte på nokon måte.

Den vanskelege posisjonen filmen set tankane mine i heller både for og mot. For at filmen klarer å få fram sidene ved grufull hemn, mot om filmen er verdt to eviglange timar med så lite dialog som i 2001: A Space Odyssey, og så mykje venting.

Boksuneun naui geot 2002 plakat - Filmdagbok