Captain Blood (1935)

Film / 8. september 2014
3/5

Captain Blood er den første av mange filmar Errol Flynn og Olivia de Havilland spela i lag i. Den mest kjente av dei er truleg The Adventures of Robin Hood, som Captain Blood også har felles regissør med.

I tillegg er filmen både en nyinnspeling av ein film frå 1924, Errol Flynns springbrett inn i stjernetilveret og den første av mange swashbucklers-filmar fra Warner Bros.

Vi er i det syttande århundre. Peter Blood er en lege som verken er politisk eller opprørsk, men som berre ønsker å behandle en alvorleg skada opprørar mot kongen James II. Han blir derimot antatt å vere del opprøret, og blir arrestert i lag med alle de andre. Rettssaka er en vits, og han blir sendt ut av England som slave.

Som filmens plakat, tittel og stort sett alle oppsummeringar viser til, så blir Peter Blood på eit vis kaptein for et sjørøvarskip. Og eg lar handlingsreferatet vere med det.

Captain Blood er en eventyrleg sak, med eksotiske miljø, reising, rømming, og så vidare. Det er nok futt og framdrift til at filmens to filmar flyt godt, og det er ikkje kjedeleg et minutt. Uretten som har skjedd Peter Blood driver filmen lenge, men Bloods livssyn og moral tåler ikkje all påkjenning, og dermed kan også filmen fornye grunnlaget sitt etter kvart.

Det tar rett nok aldri helt av, til det er det hele litt for enkelt. Men enkelt kan vere bra. Og Captain Blood er sånn sett solid og enkel underhaldning heile vegen.

Captain Blood 1935 plakat - Filmdagbok

Regi

Michael Curtiz

Manus

Rafael Sabatini, Casey Robinson

Skodespelarar

Errol Flynn, Olivia de Havilland, Lionel Atwill, Basil Rathbone, Ross Alexander, Guy Kibbee, Henry Stephenson, Robert Barrat, Hobart Cavanaugh, Donald Meek

Sjangrar

Action, Eventyr

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Captain Blood

Forfattar