Carol (2015)

Film / 9. august 2016
4/5

Ei ung kvinne blir forelska i en eldre kvinne, og de innleder etter kvart et vennskap som blir til meir.

Handlinga er lagt til tidleg 1950-tal Og eit forhold mellom to de to kvinnene er ikkje akkurat utan komplikasjoner. Den eldste, spelt av Cate Blanchett, er gift. Den yngste, spelt av Rooney Mara, er friere sånn sett, men er i ferd med å oppdage at ho likar kvinner.

To enkle poeng er grunnen til at eg likar Carol. Det er eit godt drama, og med det meiner eg at det er dramatiske scener med enn viss tyngde. I tillegg er det god kjemi mellom Blanchett og Mara.

Filmen har også andre styrkar. Den kjennest for kort med sine to timer. Historia er verdt å bli fortalt, og framstår ikkje som ei samling av utspekulerte og obligatoriske virkemidler for å motta Oscar-nominasjoner. Sjølv om filmen da fikk dette. Det eg eigentleg meiner med dette er at filmen har en evne til å engasjere meg i handlinga, ikkje henge meg opp i verkemidla. Dette er en høyst subjektiv vurdering.

Carol er altså ein film eg likar og kune tenke meg meir av. Rooney Mara er ein skodespelar eg forbind med godt skodespel og gode rolle, og dette drar Carol i positiv retning.

Carol 2015 plakat - Filmdagbok

Regi

Todd Haynes

Manus

Phyllis Nagy, Patricia Highsmith

Skodespelarar

Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler (I), Sarah Paulson, Jake Lacy, John Magaro, Cory Michael Smith, Kevin Crowley, Nik Pajic, Carrie Brownstein

Sjangrar

Drama, Romantikk

Land

Storbritannia, USA

IMDb

IMDb-side om Carol

Forfattar