Casablanca

Casablanca må vel seiast å vere ein av dei mest ikoniske og kjente filmane gjennom tidene.

Dette er eit romantisk drama sett til byen Casablanca i Marokko under andre dei tidlege dagane av verdskrig. Filmen handlar om eit tilfeldig møte mellom to tidlegare elskarar, spelt av Humphrey Bogart og Ingrid Bergman.

Det må også seiast at eg er ein stor fan av Humphrey Bogart, og aldri nølar med å sjå ein film av han. Casablanca har hard konkurranse, og vinn ikkje så godt frem som nokon av dei andre filmane med Humphrey Bogart, men er likevel ein veldig fin film.

Likevel sit eg med kjensla av at dette først og fremst var ein film å sjå på grunn av den historiske statusen han har. Ikkje at eg kunne vite det på førehand, men han gir meg ikkje så mykje som eg skulle ønske, og då blir dette det eg sit igjen med i ettertid.

Likevel angrar eg ikkje på nokon måte å ha sett han. Det er ein god film, berre ikkje blant dei beste med Humphrey Bogart.

Casablanca 1942 plakat - Filmdagbok

Publisert

18. mars 2007 av

Regissør

Michael Curtiz

Manusforfattarar

Julius J. Epstein, Philip G. Epstein, Howard Koch, Murray Burnett, Joan Alison, Casey Robinson

Skodespelarar

Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet, Peter Lorre (I), S.Z. Sakall, Madeleine Lebeau, Dooley WilsonVis alle 110 skodespelarar

Sjangrar

Drama, Krig, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Casablanca