Celebrity (1998)

Film / 20. april 2008
4/5

Ein film med Winona Ryder går automatisk godt i hus hjå meg, iallfall hittil, dessuten gjer Kenneth Branagh seg veldig godt som Woody Allen-karakteren som i filmen er Lee Simon. Han er like forvirrande, usikker og nevrotisk som Allen sjølv ville ha vore, samtidig som han er et nytt ansikt i Allen-samanheng.

Nydeleg filma i svarthvitt og med et lass, nei hav, av kjente ansikt i gode biroller blir dette akkurat nok kunstfilm som det blir en hyllest til kjendisar. Sett som en rekke enkeltsekvensar er denne filmen interessant, måten den grip tak i to personars liv i kjendisverd etter en skilsmisse i form av mange separate deler gir et litt oppstykka preg, utan at det blir vanskeleg å henge med på nokon måte.

Når det kjem til heilskapen saknar eg altså noko meir, forutan å handle om livet til celebre personar på ein god måte og glede med eit par stjerner frå The Sopranos skulle eg ønske det var et eller anna ekstra som tok filmen opp på et høgare nivå.

Celebrity 1998 plakat - Filmdagbok

Regi

Woody Allen

Manus

Woody Allen

Skodespelarar

Greg Mottola, Jeff Mazzola, Dick Mingalone, Vladimir Bibic, Melanie Griffith, Francisco Quijada, Aleksa Palladino, Dan Moran, Peter Castellotti, A. Lee Morris

Sjangrar

Drama, Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Celebrity

Forfattar