Charlie Wilson's War (2007)

Film / 20. mai 2008
3/5

I Charlie Wilson's War følger vi kongressmannen Charles Wilson fra Texas frå den behagelege rolla som ja-stemmar i nasjonalpolitikken til engasjert kommunistforkjempar via indirekte krig ved å gi midlar til afghanske fredsforkjemparar som ligg i strid med Sovjetunioen.

Tom Hanks spelar Charlie i historia som er basert på ei bok som er basert på ei sann historie, Charlie er en karismatisk og godt likt politikar, som igjen er glad i livet, alkohol og kvinner. Det ømme punktet for sistnemnte gjer at han blir overtala av høyreflankekvinna Joanna Herring til å aktivt auke støtten til covert-ops. som støttar afghanarane mot Sovjetunioen.

Charlie Wilson's War er en svært politisk film som sikkert er gjort langt lettare enn den faktiske historia, men framleis har nok budsjettsnakk, snakk om politiske og religiøse ringverknader og lobbysnakk til å skremme kvar og ein med sansen for en enkel film om en karismatisk person. Personleg er eg mest overraska over at det aldri blei kjedeleg trass i at det tok si tid før en får grep på det som knytter filmen i lag, her er mange viktige personar og fleire bihistorier blandet inn, så det er nok å holde styr på. Utan å vite det på forhånd ante eg et Aaron Sorkin-preg over dette, mannen som laga The West Wing, og ved å finne ut at Sorkin har vore med på manuset i ettertid nikka eg annerkjennande til det.

Gradvis bygg filmen seg opp til å bli meir enn ei historie om ein mann med makt som får for seg å gjere noe fordi han kan, når filmen igjen når tilbake til utgangspunktet, opningsscena der Charlie Wilson blir utdelt en ærespris, er det mange tanker en sit igjen med, da filmen dreia seg om en ting, men samtidig får fram at det alltid vil vere andre sider ved politikken som umogleg kan nåast alle på ein gong.

Charlie Wilson's War er ingen høgdpunkt på filmlisten mi, men viser seg å vere en sterk politisk film med en bodskap eller fleire, og den gir ein del å tenke på. Hanks, Philip Seymour Hoffman, Julia Roberts, det er ingenting å utsette på desse. Om eg skulle finne eit problem er det at filmen kunne ha vore meir fokusert og kanskje gjort det litt enklare for å nå en større målgruppe med bodskapen sin. På ei anna side kunne filmen fort blitt ein heilt annan og ikkje nemneverdig i heile tatt om dette hadde skjedd.

Eg konkluderar med at dette var bra nok, berre ikkje helt min kopp med te.

Charlie Wilson's War 2007 plakat - Filmdagbok

Regi

Mike Nichols

Manus

Aaron Sorkin, George Crile

Skodespelarar

Tom Hanks, Amy Adams, Julia Roberts, Philip Seymour Hoffman, Terry Bozeman, Brian Markinson, Jud Tylor, Hilary Angelo, Cyia Batten, Kirby Mitchell

Sjangrar

Biografi, Drama

Land

USA, Tyskland

IMDb

IMDb-side om Charlie Wilson's War

Forfattar