Christmas in Conway (2013)

Film / 18. desember 2016
3/5

John Kent Harrison har regissert Christmas in Conway, eit romantisk drama frå 2013 Og en Hallmark Hall of Fame-film.

Mitt umiddelbare inntrykk av kva dette kunne vere, då eg bladde forbi filmen for første gang, var dette som en voksnere film og et meir seriøst drama. Et velkomment tilskudd til dei mange enkle romantiske komediane som har preget årets sette julefilmar. Ettersom julefilmane har gått i et forrykande tempo her, var det ikkje tid til å gjere seg opp for mange meiningar om kva dette kunne vere. Men kjente skodespelarar hevet forventningane litt.

Christmas in Conway handlar om ein mann som vil sette opp et pariserhjul i hagen, for at hans døende kone skal kunne gjenoppleve et felles minne fra tidleg i forholdet deira. Parallelt med deira historie blir ei om deira heimesjukepleiar som held til hjå dei fram til kona dør.

Dette virker som en passe velprodusert film. Den er ikkje så omfattande, så det den gjer er den tydelegvis nok ressurser til å gjennomføre. I tillegg skilter filmen med gode skodespelarar, altså meir enn en, i sentrale roller. Dette hever inntrykket.

John Kent Harrison har gjort en godkjent jobb i å formidle drama og få fram det som skal til fra skodespelarane. FIlmen er elles ikkje spesielt komplisert eller med nokon særpreg.

Andy Garcia, Mandy Moore og Mary-Louise Parker er filmens trekkplaster. Tre gode skodespelarar, kor iallfall Garcia og Parker har tyngde. Moore er også flink, og gjer ein god jobb her. Det virker nok inn på opplevinga av filmen å ha desse med. Noko som gjer det litt vanskelegare å vurdere filmens historie.

Det Christmas in Conway er et godt mål. Den har opptil fleire mål, men det er rene plankekjøringen dit. Sjølv om filmen formidler er seriøst tema, sjukdommen til Parkers karakter, stikk det ikkje djupt nok.

Dette er ein kurant film, med nokon lyspunkter. Det er Garcia som stikk av med mesteparten av merksemda. Resten er fornøyeleg på et litt over middels nivå.

Christmas in Conway 2013 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

Hallmark, Julefilmar

Regi

John Kent Harrison

Manus

Stephen P. Lindsey, Luis Ugaz

Skodespelarar

Andy Garcia (I), Mandy Moore (II), Cheri Oteri, Riley Smith, Mary-Louise Parker, Ric Reitz, Mark Jeffrey Miller, Greg Perrow, Jason Davis (VIII), Andrea Powell

Sjangrar

Drama, Romantikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Christmas in Conway

Forfattar