Christmas with Holly

2012 / Film
24. november 2018
4/5

Christmas with Holly er et familiedrama som kom ut i 2012. Denne Hallmark-filmen er regissert av Allan Arkush.

Filmen ble valgt ut som både Hallmark- og julefilm, i forbindelse med at eg ser ein del julefilmar før julaftan. Jeg hadde noe høyere forvetninger enn til mange av de andre julefilmane eg har sett i år. Grunnen til dette var denne ikke hadde et glattpolert ytre, først og fremst med tanke på plakat, for seg. Og at handlingsreferatet også lovet noe mer enn en overfladisk historie.

Filmen handler om en ung mann som har tatt over ansvaret for sin avdøde søsters datter. Den unge jenten har ikke sagt noe på de tre månedene siden morens datter, og dette begynner å bli problematisk. Løsningen er at den unge mannen behøver hjelp, og tar med seg jenten fra Seattle hvor hun har vokst opp til den lille bygda hvor han har vokst opp.

Christmas with Holly framstår som hakket mer velprodusert enn mange av de siste par års typisk julefilmer fra Hallmark. Egentlig er det ikke noe særlig som skiller dette i fra et drama som kunne gått på kino.

Allan Arkush har gjort en god jobb her. Han har lykke si å hent ut evnene til flere av skuespillerne, og har også gjort en god jobb i å regissere hun som spiller den unge jenten. Det å jobbe med barn på film må kreve en del ekstra. Arkush har jobbet mye som regissør for serier, i tillegg til å ha produsert en del. Blant annet Heroes. Her viser han at han kan legge serieformatet til side og virkelig hente ut noe fra karakterene i løpet av en film.

Filmen sentrale roller spilles av Sean Faris, Eloise Mumford og Josie Gallina. Jeg har ingenting å utsette på noen av de. Det er god kjemi mellom de to første, og sistnevnte spiller også godt. Da jeg så at Faris var med, ble jeg først noe betenksom, da jeg kun har sett han i enklere roller hittil. Men dette kom jeg fort over. Et punkt som gjerne feiler i de mest forhastede Hallmark-filmene er birollene. Denne filmen gir ikke inntrykk av å være forhastet, og har også gode biroller. Alle bidrar til at den følelsesladete fortellingen oppleves som dramatisk.

Lisa Kleypas står bak boken Christmas Eve at Friday Harbor som filmen baserer seg på. Nå har jeg verken hørt om Kleypas eller lest boken, men kan skrive under på at filmen ikke oppleveles som en ord for ord-adapsjon. Den type adapsjon kjennetegnes av at noen scener er med fordi de fungere godt i en bok, men forteller minimalt på skjermen.

Christmas with Holly er ingen avansert film. Den er ganske så rett fram. Produksjonen er ikke for ambisiøs, men mye er filmen på location, og omgivelsene virker derfor ekte. Dette gir et godt preg og setter tonen for filmen.

Jeg ble positivt overrasket, selv om forventningene var noe høyere enn vanlig. Liker du koselige dramaer, så kan jeg anbefale denne.

Christmas with Holly 2012 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg