Christmas with Holly (2012)

Film / 24. november 2018
4/5

Christmas with Holly er et familiedrama som kom ut i 2012. Denne Hallmark-filmen er regissert av Allan Arkush.

Filmen ble valt ut som både Hallmark- og julefilm, i samband med at eg ser ein del julefilmar før julaftan. Eg hadde noe høyere forvetningar enn til mange av de andre julefilmane eg har sett i år. Grunnen til dette var denne ikkje hadde et glattpolert ytre, først og fremst med tanke på plakat, for seg. Og at handlingsreferatet også lovet noko meir enn en overflatisk historie.

Filmen handlar om ein ung mann som har tatt over ansvaret for sin avdøde søsters dotter. Den unge jenta har ikkje sagt noe på de tre månadane siden moras dotter, og dette byrjar å bli problematisk. Løsningen er at den unge mannen treng hjelp, og tar med seg jenta frå Seattle kor ho har vakse opp til den lille bygda kor han har vakse opp.

Christmas with Holly framstår som hakket meir velprodusert enn mange av de siste par års typisk julefilmar fra Hallmark. Eigentleg er det ikkje noe særleg som skiller dette i frå eit drama som kunne gått på kino.

Allan Arkush har gjort ein god jobb her. Han har lykke si å hent ut evnene til fleire av skodespelarane, og har også gjort ein god jobb i å regissere ho som spelar den unge jenta. Det å jobbe med barn på film må kreve ein del ekstra. Arkush har jobbet mykje som regissør for seriar, i tillegg til å ha produsert en del. Blant anna Heroes. Her viser han at han kan legge serieformatet til side og verkeleg hente ut noe fra karakterane i løpet av ein film.

Filmen sentrale roller blir spelt av Sean Faris, Eloise Mumford og Josie Gallina. Eg har ingenting å utsette på nokon av de. Det er god kjemi mellom de to første, og sistnevnte spelar også godt. Då eg så at Faris var med, blei eg først noe betenksom, då eg berre har sett han i enklare roller hittil. Men dette kom eg fort over. Et punkt som gjerne feilar i de mest forhastede Hallmark-filmane er birollene. Denne filmen gir ikkje inntrykk av å vere forhastet, og har også gode biroller. Alle bidrar til at den kjensleladde forteljinga oppleves som dramatisk.

Lisa Kleypas står bak boken Christmas Eve at Friday Harbor som filmen baserer seg på. No har eg verken høyrt om Kleypas eller lest boken, men kan skrive under på at filmen ikkje oppleveles som en ord for ord-adapsjon. Den type adapsjon blir kjenneteikna av at nokon scener er med fordi de fungere godt i en bok, men fortel minimalt på skjermen.

Christmas with Holly er ingen avansert film. Den er ganske så rett fram. Produksjonen er ikkje for ambisiøs, men mykje er filmen på location, og omgivnadene virker derfor ekte. Dette gir et godt preg og setter tonen for filmen.

Eg blei positivt overraska, sjølv om forventningane var noe høyere enn vanleg. Likar du koselege dramaer, så kan eg anbefale denne.

Christmas with Holly 2012 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

Hallmark, Julefilmar

Regi

Allan Arkush

Manus

Pnenah Goldstein, Lisa Kleypas

Skodespelarar

Sean Faris, Eloise Mumford, Daniel Eric Gold, Dana Watkins, Catherine Bérubé, Alex Paxton-Beesley, Josie Gallina, Vanessa Matsui (I), Rhonda McLean, Adam Baldwin (II)

Sjangrar

Drama, Familie

Land

USA, Canada

IMDb

IMDb-side om Christmas with Holly

Forfattar