Clerks (1994)

Film / 14. august 2006
4/5

Eit gjensyn med Kevin Smiths debutfilm fra første halvdel av 1990-talet, denne gongen frå en jubileumsutgåve, 10th Anniversary Edition.

Opphavleg tenkte eg å sjå Smiths første versjon, men det vart kinoversjonen fordi eg ville ha teksting. Likevel om eg har sett filmen to gonger før, så har eg aldri fått sett han med tekst, noko som har ført til at eg har gått glipp av deler av dialogen.

Det er ikkje så mykje nytt å sei om Clerks, det er ein film dei fleste har sett eller høyrt om, og handlar som tittelen seier om butikkekspeditørar. To stykker, Dante og Randal, som ikkje har komme seg framover i livet etter high school.

Det er laurdag, og Dante som eigentleg har fri tar på seg ansvaret for å jobbe for en som er syk, likevel om han i grunn ikkje vil. I løpet av laurdagen skjer det mykje rare småting, men det er ingen hovudhandling bak filmen som holder den saman. Eg kallar det en butikkfilm, der butikken er en av hovudrollene, og limet i filmen.

Dante er en tapar, noko som gjenspeglar seg i alt det uheldige som skjer med han. Det er ganske kjekt å sjå på at noe kjeda seg meir på en butikk enn det eg gjorde i løpet av min treårige karriere som helgetilsett på en lokal og liten matbutikk.

No ser eg fram til eit gjensyn med gjengen i Clerks II. Har du ikkje sett Clerks, så anbefalar eg han varmt vidare.

Clerks 1994 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

Clerks, View Askew

Regi

Kevin Smith (I)

Manus

Kevin Smith (I)

Skodespelarar

Brian O'Halloran, Jeff Anderson (I), Marilyn Ghigliotti, Lisa Spoonauer, Jason Mewes, Kevin Smith (I), Scott Mosier, Scott Schiaffo, Al Berkowitz, Walter Flanagan (I)

Sjanger

Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Clerks

Forfattar