Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Film / 8. februar 2015
4/5

Confessions of a Dangerous Mind er ein film om ein suksessrik gameshow-vert som slo gjennom på 1960-talet. Chuck Barris (Sam Rockwell) hadde mange populære seriar, viss første var The Dating Show.

I ettertid har han påstått å ha blitt hyra av CIA som leigemordar mens han heldt på med tv. Og det er dette filmen tar for seg, dobbeltlivet mellom glamorøs tv og tøft agentliv.

Hiv på romantiske element, krim, mørk komedie og Confessions of a Dangerous Mind ender opp som en full pakke av ein film. Der folk stort sett briljerer, Rockwell først og fremst, og der historia er godt sveisa saman med mange interessante element og sider. Der det er framdrift, dramatiske høgdepunkt og bølgedalar, og der nesten to timer går unna.

Eit ord eg har med å slenge ut er typisk. At ein film er typisk er at han gjer som forventa, bruker forventa verkemiddel og unngår dei store overraskingane i historia. Filmar flest er typiske, og ordet har sånn sett ikkje stor tyding. Men eg bruker det for å forsterke både positive og negative tanker om ein film.

Denne filmen er litt typisk, men han løyser dei fleste innspela på solid vis, og ender opp som en godt samansett sak med høg underhaldningsfaktor. På denne måten er Confessions of a Dangerous Mind ein film eg traktar etter. Som rett og slett er godt håndverk, der både manus og det visuelle heng med på notane.

Confessions of a Dangerous Mind 2002 plakat - Filmdagbok

Regi

George Clooney

Manus

Chuck Barris, Charlie Kaufman

Skodespelarar

Dick Clark, Sam Rockwell, Michelle Sweeney, Drew Barrymore (I), Chelsea Ceci, Michael Cera, Aimee Rose Ambroziak, Isabelle Blais, Melissa Carter, Jennifer Hall

Sjangrar

Biografi, Drama, Komedie, Krim, Romantikk, Thriller

Land

USA, Tyskland, Canada

IMDb

IMDb-side om Confessions of a Dangerous Mind

Forfattar