'Crocodile' Dundee II (1988)

Film / 15. juli 2015
2/5

Som barn såg eg lite film. Men eg beit meg merke i fleire titlar, som eg har hugsa i ettertid. Crocodile Dundee-filmane er blant dei eg har tenkt på, men ikkje har sett før det siste året. Dette har i stor grad vore styrt av å få ei innsikt i kva dei dreia seg om, utan at eg har hatt dei største forventningane.

Og det var greitt å ikkje ha dei største forventningane til 'Crocodile' Dundee II, for dette er laber underhaldning. I Crocodile Dundee fulgte me Dundee gjennom bushen i Australia til New York. I oppfølgaren er det andre vegen, først i New York og deretter i Australia. Komedien i desse filmane bygg stort sett på eit poeng, som er å plassere stereotypar i upassande omgivnader. Det er utført på nedtona vis, enten frivilleg eller ufrivilleg, og fungerer sånn passe innimellom, men blir aldri nok i det store og heile.

Når heller ikkje eg får inntrykk av at noko står på spel for dei involverte, så blir det berre ein slitsam og ei heller obligatorisk reise for karakterane å følge. Og meir enn det er det vel ikkje å sei om 'Crocodile' Dundee II.

'Crocodile' Dundee II 1988 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

Crocodile Dundee

Regi

John Cornell

Manus

Paul Hogan, Brett Hogan

Skodespelarar

Paul Hogan, Linda Kozlowski, John Meillon, Ernie Dingo, Steve Rackman, Gerry Skilton, Gus Mercurio, Jim Holt, Alec Wilson, Maggie Blinco

Sjangrar

Action, Eventyr, Komedie

Land

Australia, USA

IMDb

IMDb-side om 'Crocodile' Dundee II

Forfattar