Cronos (1993)

Film / 3. februar 2016
3/5

En mann med en antikksjappe finn en mekanisk og organisk sak i botnen av en statue. Denne er meint å gi evig liv ved bruk, men medfølger nokon dårlege bieffektar.

Samtidig er en mektig mann på jakt etter saken, og drar eieren av antikksjappa inn i et alvorleg oppgjer.

Cronos har mykje godt ved seg. Først og fremst ser filmen bra ut og virker godt gjennomført, trass i at han samtidig virker som en lavbudsjettsfilm. Sånne kombinasjonar får meg til å tenke at dette er ein film som skaperen verkeleg har hatt lyst å lage. Og i dette tilfelle er det Guillermo del Toro.

Så er det noko med mystiske saker med overnaturlege konsekvensar som er tøft, spesielt når dei går hand i hand med blod, levande døde og spansk eller italiensk tale. I dette tilfelle spansk. Grunnen til å nemna italiensk er at dette minner meg litt om stilen Dario Argento har. Cronos på si side er en meksikansk film, men har mange innslag av engelsk, og har Ron Perlman som spelar en engelskspråkleg fyr med meksikansk namn. Vanskeleg å plassere heilt, men igjen er det noko med denne språkmiksen som får meg til å tenke på dubba italiensk skrekkfilm.

Eg får sansen for Cronos. Men interessa min er ikkje stor nok til at eg sit klistra, og tålmodigheiten min er ikkje på topp heile vegen heller. Det har mest å gjere med at eg likar mystikken og oppbygginga i byrjinga, og er mindre interessert i følgene som blir fortalt seinare i filmen.

Cronos 1993 plakat - Filmdagbok

Regi

Guillermo del Toro

Manus

Guillermo del Toro

Skodespelarar

Federico Luppi, Ron Perlman, Claudio Brook, Margarita Isabel, Tamara Shanath, Daniel Giménez Cacho, Mario Iván Martínez, Farnesio de Bernal, Juan Carlos Colombo, Jorge Martínez de Hoyos

Sjanger

Grøssar

Land

Mexico

IMDb

IMDb-side om Cronos

Forfattar