Daredevil

2015–2018 / Serie
5. februar 2019
3/5

Historien i Daredevil starter en stund før Matt Murdock (Charlie Cox) får drakta si, men en god stund etter han har lært å bruke talentet sitt til å slåss. Første sesongs røde tråd er Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio) som antagonisten og ondskapen, som vil renske opp i Hell's Kitchen i New York for alt det pengane er verdt. Han skyr ingen midlar, har kontaktar og kjøpe tenestemenn, og er en farlig mann enkelt og greit.

Det er mye bra her: Wilson Fisk, miljø og stemning, seriens sammenheng og hopping i tid fungerer, og det skjer mye. Jeg hopper ikke i taket på valget av skuespillere, men dei passer godt nok inn til at jeg ikke lar meg skuffe heller.

Likevel er det et eller anna som mangler. Jeg sit med inntrykk av at det går litt seint framover. Det skjer mye totalt sett, men ikke nok hele vegen. Først når første sesong er i ferd med å bygge opp mot en avslutning er jeg godt fornøgd med drivet. En anna oppbygging kunne sjølsagt ha vært helt feil og gjort at ting gav inntrykket av å dra ut mot slutten, noe jeg ikke synst no.

Så akkurat hva som mangler har jeg vanskelig med å sette fingeren på. Det er nok småting her og der. Uansett er det bare snakk om det som mangler for å løfte sesongen opp på et svært godt nivå.

Andre sesong er noe anna. Og dessverre ikke så god som første. Det er ikke en overgripende ark av same kaliber, ingen WIlson Fisk på tvers av hele sesongen. Det er flere interessante karakterer som dukker opp undervegs, som The Punisher og Elektra, men det demper ikke savnet etter en fiende som er en sesong verdig.

Daredevil er i utgangspunktet god underholdning som kan anbefalast på bakgrunn av første sesong, men som jeg er i tvil om kan anbefalst videre enn det. Så i skrivende stund vil jeg heller anbefale den andre Marvel-serien fra Netflix, Jessica Jones.

Eg kjem tilbake med ei oppdatering i etterkant av at eg har sett tredje sesong.

Daredevil 2015-2018 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg

Merkelappar

Netflix, Marvel, The Defenders

Skapar

Drew Goddard

Skodespelarar

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Royce Johnson, Geoffrey Cantor, Jay Ali, Jon Bernthal, Stephen Rider, Wilson Bethel

Sjangrar

Action, Drama, Krim

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Daredevil

Forfattar