Dead Like Me (2003–2004)

Serie / 18. februar 2006
4/5

Eg vil opne med eit par ord om sesongfinalen til første sesong. Han var verdig, ikkje som cliffhanger, men som ein episode som roar ned litt før pausen. Eg følte at eg ikkje måtte sjå andre sesong med ein gong, likevel om eg ville se han etter kvart. Eg følte mest at eg hadde sett noko spesielt og godt.

Dead Like Me er ein god serie som dessverre blei kansellert i oktober, 2004. Eg ser på meg sjølv som en rasjonell fyr, og skjønnar ut fra serien kvifor det aldri blei en tredje sesong.

Første sesong var god, og ideen var ny. En fin vri fra det eg får inntrykk av at er den typiske overnaturlege serien. Dead Like Me legg meir vekt på gode dialogar og sarkasme enn spesialeffektar. Ironien og sarkasmen gir en betre djupne enn og krev nok litt ekstra fra publikum. Her er ingenting servert på et sølvfat.

I andre sesong vart det for mykje fram og tilbake når det gjaldt rollefigurane, og serien gjekk framover. Så eg synst det var greit at to gode sesongar var alt, enn at det stoppa heilt opp mens serien føregjekk.

Så kva med slutten? Siden eg ikkje har tenkt å øydelegga ved å røpe noko her, men heller foreslår at du ser dei to korte sesongane sjølv, så vil eg gjere det kort. Som mange andre seriar, er endinga noe open, men det blir gitt nok svar til at det går an å sette pris på slutten. Og det kom ein film seinare.

Dead Like Me 2003-2004 plakat - Filmdagbok

Merkelappar

Dead Like Me, Showtime

Skapar

Bryan Fuller

Skodespelarar

Ellen Muth, Callum Blue, Jasmine Guy, Mandy Patinkin, Cynthia Stevenson, Britt McKillip, Christine Willes, Laura Harris, Crystal Dahl, Greg Kean

Sjangrar

Drama, Fantasi, Komedie

Land

Canada, USA

IMDb

IMDb-side om Dead Like Me

Forfattar