Detroit Rock City (1999)

Film / 17. juni 2014
3/5

USA, 1978. Fire ungdommar og Kiss-fans ventar spent på bandets konsert i Detroit. Billettane er i boks, men en fanatisk religiøs mor til en av gutane trur Kiss er djevelen sjølv, og brenn billettane. Dermed byrjar jakta på nye billettar, samtidig som dei må unngå den nemnde mora og andre hinder.

Detroit Rock City har en enkel struktur, og er ikkje verds mest spennande film heller. Men musikken er på plass, og det er en akkurat passe variasjon med hendingar til at det fungerer.

Som periodefilm byr ikkje filmen på meir enn et passande årstal for Kiss-manien. På sett og vis er dette et forfriskande grep, og filmen unngår dermed å bli en overdriven og parodisk sak basert på det faktum at handlinga foregår på 1970-talet.

Filmens ungdommar røyker også marihuana, men også her unngår filmen å gjere for mykje av seg. Det betyr at Detroit Rock City heller ikkje blir en stoner-komedie.

For alt det filmen ikkje er, så er den heller rett på sak og aldri med lange og unødvendige avstikkarar. Dette, dei passe sympatiske karakterane og musikken løftar filmen til over middels for min del.

Detroit Rock City 1999 plakat - Filmdagbok

Regi

Adam Rifkin

Manus

Carl V. Dupré

Skodespelarar

Giuseppe Andrews, James DeBello, Edward Furlong, Sam Huntington, Lin Shaye, Melanie Lynskey, Natasha Lyonne, Miles Dougal, Nick Scotti, Emmanuelle Chriqui

Sjangrar

Komedie, Musikk

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Detroit Rock City

Forfattar