Dick (1999)

Film / 13. juni 2014
2/5

To unge jenter som bor i Watergate-komplekset blir vitne til at det foregår noe muffens i kontorlokala der. Året er 1974, og det er like før Watergate-skandalen blomstrar.

På omvisning i White House ser dei igjen et ansikt som dei så i komplekset. Og for at dei skal holde tyst, blir dei tilbode å vere ungdomsrådgjevarar og hundepassarar for president Nixon.

Dei har ikkje særleg anelse om kva dei er vitne til, dumme som dei blir framstilt som. Men omstenda har det til at dei i denne parodiske attforteljinga blir til Deep Throat. Og dette er grunnlaget for mykje av komedien.

Michelle Williams og Kirsten Dunst spelar jentene, og gjer ein god jobb. Dick er ikkje den mest krevande filmen, karakterane dei spelar er stort sett unge og dumme. Begge to var allereie erfarne i filmbransjen, og deltok også i andre tenåringskomediar same året. Williams i But I’m a Cheerleader, og Dunst i både Drop Dead Gorgeous og The Virgin Suicides.

Svakheiten med filmen er ikkje prestasjonane til Williams og Dunst. Mangel på realisme er heller ingen grunn til å kritisere filmen. Det er at Dick er lite spennande, og at komedien ikkje slår an, som trekker ned. Komedien har verken særleg djupne, trass i historisk parodi, eller særlege latterbringane augneblinkar.

Det er ikkje en direkte dårleg film, og for min del går det ned, sjølv om det blir litt kjedeleg i lengda. Årsaken til dette er min interesse for sjangeren tenåringskomedie, og dermed min noe lågare terskel for kva eg vel å sjå og ser ferdig av sånne filmar.

Dick 1999 plakat - Filmdagbok

Regi

Andrew Fleming

Manus

Andrew Fleming, Sheryl Longin

Skodespelarar

Kirsten Dunst, Michelle Williams (I), Dan Hedaya, Will Ferrell (I), Bruce McCulloch, Teri Garr, Dave Foley, Jim Breuer, Ana Gasteyer, Harry Shearer

Sjanger

Komedie

Land

Frankrike, Canada, USA

IMDb

IMDb-side om Dick

Forfattar