Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995)

Film / 21. august 2014
3/5

Indisk film er noko for seg sjølv. Og eg har sansen for mange av dei. På et eller anna vis kom eg over denne saken her, om to indiskætta personar frå Storbritannia som møtes og blir forelska i Sveits.

Faren til den kvinnelege parten har lova ho bort i India, og dermed er vi i gang med ein film som tar sikte på å få dei to forelska i lag til slutt, trass i bortlovinga.

Med sine i overkant av tre timer lange speletid er det rom for litt av kvart her. Både å bygge opp historia rundt det som skjer i Sveits, og det som skjer i ettertid. Filmen er passe godt dosert, og har en god framdrift. Musikknummer krydrar det heile.

Som ein tanke er det artig å tenke på at fleire indiske filmar eg har sett av lengde, sjeldan har problem med å hale ut tida. Dette sjølv om dei ofte er ukompliserte romantiske komediar som også Dilwale Dulhania Le Jayenge er.

Dette er ikkje blant det beste eg har sett, men en fin sak som gjer nytten. Ei sterk rangering på IMDb gjorde nok sitt til at eg så han, men eg vil sei vidare at han må bli tatt med en klype salt.

Dilwale Dulhania Le Jayenge 1995 plakat - Filmdagbok

Regi

Aditya Chopra

Manus

Aditya Chopra, Javed Siddiqui

Skodespelarar

Shah Rukh Khan, Kajol, Amrish Puri, Farida Jalal, Anupam Kher, Parmeet Sethi, Mandira Bedi, Satish Shah, Himani Shivpuri, Pooja Ruparel

Sjangrar

Drama, Komedie, Musikal, Romantikk

Land

India

IMDb

IMDb-side om Dilwale Dulhania Le Jayenge

Forfattar