Doctor Thorne (2016–2016)

Serie / 15. november 2016
4/5

Doctor Thorne er ein serie laga av Julian Fellowes, og er basert på ei bok av Anthony Trollope. Historia er lagt til 1800-talets England, og handlar om rikdom, kjærleik, intriger, familie og meir.

To unge personar er forelska i kvarandre, men hindres av foreldrene hans på grunn av status og penger å gifte seg. Seriens forløp byr ikkje på de store overraskingane, og det går fort å forstå kva som vil skje, men det er en velutført fire episodar lang hending likevel.

Det som gjer Doctor Thorne fornøyeleg er en kombinasjon av fleire ting. Det skjer mykje, og det er laga med eit auge for detaljar. Gode skodespelarar spelar interessante roller, som du genuint blir interessert i og ikkje minst klarer å skille fra kvarandre. Det er også ein snev av humor, så alt som skal til for å engasjere seg er her.

På grunn av den korte lengda har eg i bakhovudet fra starten av at dette vil avsluttes. Det forsterker inntrykket og tanken om at den korte tiden fram til da vil brukes til relevante innslag og trådar som samles. Eg har framleis Downton Abbey, en annen Fellowes-serie, friskt i minne. Helt klart en annen type serie med et annet formål, men like fullt en som etter min mening dro ut i tid utan visse om en fornuftig avslutning.

Likar du Jane Austen, filmar og sånt som Julian Fellowes har skrive manus til eller generelt sett andre britiske saker satt til 1800-talet, så gjer du ikkje feil om du ser Anthony Trollope-verket Doctor Thorne.

Doctor Thorne 2016-2016 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

Amazon

Skapar

Julian Fellowes

Manus

Julian Fellowes, Anthony Trollope

Skodespelarar

Tom Hollander, Stefanie Martini, Harry Richardson (I), Rebecca Front, Richard McCabe, Alison Brie, Janine Duvitski, Nell Barlow, Gwyneth Keyworth, Phoebe Nicholls

Sjanger

Drama

Land

Storbritannia

IMDb

IMDb-side om Doctor Thorne

Forfattar