Grace and Frankie (2015–2019)

Serie / 13. mars 2019
3/5

Grace and Frankie er en artig, men ikkje hysterisk serie.

I hovudrollene har me fire eldre personar. To kvinner og to menn. I første episode ber mennene om skilsmisse. Dei kjem ut av skapet som homofile og innrømmer et 20 år langt forhold med kvarandre bak kvinnenes rygg. Kvinene de har vore gift med i 40 år.

Det som skjer vidare er at kvinnene blir kastet ut i en ny tilvere, ei blanding av å måtte finne seg sjølv på nytt, og håndtere sjokket og sinnet som kjem i samband med overraskinga og sviket.

No er Grace and Frankie ein komedie, og blir oppsummert som irreverent i den samanhengen. Et passande ord, som gjerne blir brukt om mange komediar, men det er ikkje feil. Oversatt og tilpasset betyr det noe sånt som at serien ikkje går inn for å reflektere sakleg over tematikken, men heller gjer ting som å spele på stereotyper enn å gå for politisk korrekt. En kritikk av det å vere politisk korrekt er på sin plass en annen gang.

Grace and Frankie er med andre ord artig om du ikkje er en grinete person som tar deg nær av at andres formidling ikkje passar inn i ditt verdsbilde. Som sagt er det ikkje en hysterisk serie. den er kanskje litt for typisk, og har eldre folk i hovudrollene som sitt særtrekk. Et positivt særtrekk på sett og vis, og solide skodespelarar.

Grace and Frankie 2015-2019 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

Netflix

Skaparar

Marta Kauffman, Howard J. Morris

Skodespelarar

Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen, Brooklyn Decker (I), Ethan Embry, June Diane Raphael, Baron Vaughn, Tim Bagley, Peter Cambor

Sjanger

Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Grace and Frankie

Forfattar