Grace and Frankie

2015–2019 / Serie
13. mars 2019
3/5

Grace and Frankie er en artig, men ikke hysterisk serie.

I hovedrollene har vi fire eldre personer. To kvinner og to menn. I første episode ber mennene om skilsmisse. De kommer ut av skapet som homofile og innrømmer et 20 år langt forhold med hverandre bak kvinnenes rygg. Kvinene de har vært gift med i 40 år.

Det som skjer videre er at kvinnene blir kastet ut i en ny tilværelse, en blanding av å måtte finne seg sjøl på nytt, og håndtere sjokket og sinnet som kommer i forbindelse med overraskelsen og sviket.

Nå er Grace and Frankie en komedie, og blir oppsummert som irreverent i den sammenhengen. Et passende ord, som gjerne blir brukt om mange komedier, men det er ikke feil. Oversatt og tilpasset betyr det noe sånt som at serien ikke går inn for å reflektere saklig over tematikken, men heller gjør ting som å spille på stereotyper enn å gå for politisk korrekt. En kritikk av det å være politisk korrekt er på sin plass en annen gang.

Grace and Frankie er med andre ord artig om du ikke er en grinete person som tar deg nær av at andres formidling ikke passer inn i ditt verdensbilde. Som sagt er det ikke en hysterisk serie. den er muligens litt for typisk, og har eldre folk i hovedrollene som sitt særtrekk. Et positivt særtrekk på sett og vis, og solide skuespillere.

Grace and Frankie 2015-2019 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg

Merkelapp

Netflix

Skaparar

Marta Kauffman, Howard J. Morris

Skodespelarar

Jane Fonda, Lily Tomlin, Sam Waterston, Martin Sheen, Brooklyn Decker (I), Ethan Embry, June Diane Raphael, Baron Vaughn, Tim Bagley, Peter Cambor

Sjanger

Komedie

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Grace and Frankie

Forfattar