Grand Theft Auto: Vice City

Grand Theft Auto: Vice City var eine og åleine grunnen til at eg kjøpte meg Playstation 2 i 2002. Og det enda opp med å bli det einaste spelet eg spelte på konsollen, før eg seinare selde han igjen.

Spelet er eit ope sandkassespel kor du køyrer rundt med bilar du har stole eller fått, tar nokon oppdrag og skyter rundt. Det som fenga meg med Grand Theft Auto: Vice City var at tidsperioden i spelet er 1980-talet, med all musikken og kleda frå tiåret, og filmreferansar til filmar som blei spelt inn då. Mykje av spelet har henta sin inspirasjon frå Scarface.

Dei mange radiokanalane med hits og perler i alle sjangrar frå 1980-talet sette eit stort preg på dette. Og er eit eg hugsar mange år seinare. Dette var nok ein døropnar vidare inn til mi interesse for denne perioden.

Eg spelte aldri Grand Theft Auto 3, men runda Grand Theft Auto 2 fleire gonger. Så dette var også mitt første møte med dei tredimensjonale Grand Theft Auto-spela.

Grand Theft Auto: Vice City 2002 plakat - Filmdagbok

Publisert

17. juli 2013 av

Merkelapp

Grand Theft Auto

Regissørar

Craig Conner, Marco Fernandez, Dan Houser, Navid Khonsari, Allan Walker (II)

Skodespelarar

Ray Liotta, William Fichtner, Tom Sizemore, Dennis Hopper, Burt Reynolds (I), Luis Guzmán (I), Philip Michael Thomas, Robert Davi, Danny Trejo, Gary BuseyVis alle 243 skodespelarar

Sjangrar

Action, Eventyr, Komedie, Krim, Drama, Thriller

Land

Storbritannia, USA, Østerrike

IMDb

IMDb-side om Grand Theft Auto: Vice City