Grand Theft Auto: Vice City (2002)

Spel / 17. juli 2013
4/5

Grand Theft Auto: Vice City var ene og åleine grunnen til at eg kjøpte meg Playstation 2 i 2002. Og det enda opp med å bli det einaste spelet eg spelte på konsollen, inntil eg seinare selde den igjen.

Spelet er et ope sandkassespel kor du køyrer rundt med bilar du har stole eller fått, tar nokon oppdrag og skyter rundt. Det som fenget med Grand Theft Auto: Vice City var at spelets tidsperiode er 1980-talet, med alt dets musikk, klede og filmreferansar. Mykje av spelet har henta sin inspirasjon frå Scarface.

Dei mange radiokanalane med hits og perler i alle sjangre frå 1980-talet sette et stort preg på dette. Og er et eg hugsar mange år seinare. Dette var nok ein døropnar vidare inn til min interesse for denne perioden.

Eg spelte aldri Grand Theft Auto 3, men runda Grand Theft Auto 2 fleire gonger. Så dette var også mitt første møte med dei tredimensjonelle Grand Theft Auto-spela.

Grand Theft Auto: Vice City 2002 plakat - Filmdagbok

Merkelapp

Grand Theft Auto

Regi

Craig Conner, Marco Fernandez, Dan Houser, Navid Khonsari, Allan Walker

Skodespelarar

Ray Liotta, William Fichtner, Tom Sizemore, Dennis Hopper, Burt Reynolds, Luis Guzmán, Philip Michael Thomas, Robert Davi, Danny Trejo, Gary Busey

Sjangrar

Action, Komedie, Krim, Thriller

Land

USA, Storbritannia

IMDb

IMDb-side om Grand Theft Auto: Vice City

Forfattar