House of Cards

2013–2018 / Serie
17. november 2018
3/5

Politisk spill i Washington er tråden i Netflix-serien House of Cards. Frank Underwood (Kevin Spacey) er kongressmann og har rolla i kongressen som passer på at partimedlemmene stemmer etter partipolitikken.

Når ting ikke går som planlagt tar Underwood et steg tilbake. En ny strategi for å nå målet om mer makt blir sett i verk. Dette oppsummerer første sesong. Det politiske spillet og legginga av brikkene som skal føre Underwood dit han vil.

House of Cards sper på med mørke element. Vi møter utspekulerte personer som gjør onde tingene for å nå måla sine. Underwood tar lett på ting og set tonen i serien. Det er fornøyelig og på kanten, men sjelden dystert.

Kritikken min går på dette. I blant tar serien for lett på ting. Det kan ofte bli forklart med at Underwood spiller et opent spel, men mange ganger skjer ting for fort og enkelt. Likevel må jeg innrømme at det er dette uklare skillet som er med på å holde det gående.

Underwoods veg mot mer makt blir etter hvert erstatta med en kamp for å beholde makta. Tredje sesong handler om dette, og oppnår ikke det same drivet. Dette bøter fjerde sesong på, som på sett og vis er noe av det same. Men som tilfører en form for spenning som fungerer, den hårfine balansen mellom å være relevant og irrelevant, mellom å ha kontroll og ta sjansar. Innholdet er som alltid dystert og uakseptabelt, men oppbyggingen gjør det severdig.

House of Cards er altså verdt tida å sjå ei stund. Av seriens seks sesonger er nok den første best, og den andre nest best. Før serien tok en dypp i tredje, men kom tilbake i fjerde. Fem sesong er litt anonym. Og sjette og siste sesong er ei usamanhengane røre som aldri skulle ha blitt gitt ut.

House of Cards 2013-2018 plakat - Filmdagbok

Relaterte innlegg

Merkelapp

Netflix

Skapar

Beau Willimon

Skodespelarar

Robin Wright, Michael Kelly (V), Kevin Spacey, Justin Doescher, Derek Cecil, Jayne Atkinson, Nathan Darrow, Mahershala Ali, Boris McGiver, Paul Sparks

Sjanger

Drama

Land

USA

IMDb

IMDb-side om House of Cards

Forfattar