'I Know Where I'm Going!' (1945)

Film / 23. september 2008
4/5

Joan Webster (Wendy Hiller) er ei ambisiøs og sta engelsk kvinne som er fast avgjort sidan barndomen på å komme seg framover. Ho møter faren sin i ein fin restaurant for å fortelja han at ho vil gifta seg med den velståande middelaldrande industrimannen Robert Bellingar på Kiloran Island, i Hebricles, i Skottland.

Ho reiser frå Manchester til øya Mull, der ho vert verande fanga på grunn av det vindfulle veret. Medan ho er på øya, møter ho Torquil McNeil (Roger Livesey) og i løpet av dei neste dagane vert dei forelska i kvarandre.

'I Know Where I'm Going!' er ein av dei meste romantiske filmane eg har sett.

Det første høgdepunktet er absolutt den fantastiske kinematografien, med fantastisk miljø og landskap i Skottland. Skodespelet vert støtta av lokale tradisjonar, og orda og forklaringa til forbannelsen ved Mull-slottet, som vert vist i enden av filmen, vil sikkert gje tårer til auga til dei meste romantiske sjåarane.

Wendy Hiller og Roger Livesey viser ein perfekt kjemi i denne vene kjærleikshistoria.

'I Know Where I'm Going!' 1945 plakat - Filmdagbok

Regi

Michael Powell, Emeric Pressburger

Manus

Michael Powell, Emeric Pressburger

Skodespelarar

George Carney, Wendy Hiller, Walter Hudd, Duncan MacKechnie, Ian Sadler, Roger Livesey, Finlay Currie, Murdo Morrison, Margot Fitzsimons, C.W.R. Knight

Sjangrar

Drama, Romantikk

Land

Storbritannia

IMDb

IMDb-side om 'I Know Where I'm Going!'

Forfattar