Iron Man 2

To år etter Iron Man kom Robert Downey Jr. tilbake til jerndrakta for nok eit oppgjer med stygge geni i robotdrakter.

Eg skal ikkje gå rundt grauten, og kjem med det først som sist, Iron Man 2 er ein halvkjip film. Eit døgn etter eg har sett han har eg allereie byrja å gløyme handlinga.

Eksempelvis er Sam Rockwell (lenge leve Moon) ein av dei minst karismatiske skurkane på lenge, godt mogleg kjedelegare enn skurken i G.I. Joe: The Rise of Cobra. Den store slåstkampen mot slutten er over før eg får sukk for meg, og det på ein rimeleg teit måte. Resten av filmen er gløymt, men det handlar om ein sjukdom og det å gi opp, om det å dra ut tida og gå i andre retninga av det som gjorde Tony Stark kul i første filmen.

Filmen full av mange dårlege val blir berre gjort mindre kjedeleg av avløysande humor og romantikk som kjem til overflata med hjelp frå Gwyneth Paltrow.

Så skal det likevel bli sagt på slutten, at om du ikkje treng ei god historie, om du berre vil ha actionsekvensar, stereotypar som tyt om kva enn stereotypar tyt om, og litt humor som vanleg i mange storfilmar, så går Iron Man 2 an. Han har ein viss flyt og går meg aldri heilt på nervane heller.

Iron Man 2 2010 plakat - Filmdagbok

Publisert

26. juni 2011 av

Merkelappar

Marvel, Iron Man

Regissør

Jon Favreau (I)

Manusforfattarar

Justin Theroux, Stan Lee (I), Don Heck, Larry Lieber, Jack Kirby

Skodespelarar

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Clark Gregg, John Slattery (I), Garry ShandlingVis alle 137 skodespelarar

Sjangrar

Action, Eventyr, Science fiction

Land

USA

IMDb

IMDb-side om Iron Man 2