Journey to the Center of the Earth (2008)

Film / 2. juli 2008
1/5

I 1864 kom Jules Vernes bok Journey to the Center of the Earth, i 1959 kom den første filmatisering og i år var det igjen duka for nok ei filmatisering av bokklassikaren. At det i mellomtida har komme minst en større filmatisering og fleire tv-produksjonar kan nemnast.

Det eg ikkje var klar over var at årets dataprega eventyr hadde ein tvillingbror i form av nok ein tv-produksjon, denne med Ricky Schroder, Victoria Pratt og Peter Fonda på rullebladet. Klar over det vart eg først når eg var komme så langt ut i filmen at eg tok til å sakne både ville dataanimasjonar som vist i filmtraileren og at verken Brendan Fraser eller unge Josh Hutcherson aldri dukka opp. Første reaksjon på feilsteget var latter på eiga rekning, det skal nemnast at eg så filmen åleine. Etterpå blei eg forbanna på meg sjølv for å kaste vekk tid på slik dårleg film, det skal nemnast at eg likevel så filmen ferdig. Til slutt blei eg eigentleg berre glad over at det framleis er håp for en passe kul adapasjon filma i 3D i løpet av året.

Eg så altså en tv-film, som i blant var heilt grei, andre stader verka den å ha vore filma i en boks med pappfigurar i hovudrollene. Det kjem aldri fram truverdige kjensler på skjermen, lite av det som kjem ut av munnane i heile tatt er overbevisande grunna slett skodespel. At historia i utgangspunktet er bra er jo sjølvsagt, det er Jules Verne si historie, men i prosessen frå bok til film har denne blitt mishandla i forma og det hadde mykje å sei.

Journey to the Center of the Earth 2008 plakat - Filmdagbok

Regi

T.J. Scott

Manus

Thomas Baum, William Gray, Jules Verne

Skodespelarar

Ricky Schroder, Victoria Pratt, Peter Fonda, Steven Grayhm, Mike Dopud, Jonathan Brewer, Elyse Levesque, Richard Side, Carmen Moore, Ken Kirzinger

Sjangrar

Action, Drama, Eventyr, Science fiction

Land

USA, Canada

IMDb

IMDb-side om Journey to the Center of the Earth

Forfattar